Sigrid Van Schelstraete CPO bij LIVEKINDLY Collective

Sigrid Van Schelstraete is master Organisatiepsychologie (UGent, 1994), master in European HR Management (Vlerick, 1998) en master in Organizational Change (Insead, 2021). Zij ging van start als onderzoeker aan de Vlerick Business School en stapte in 1999 over naar Hudson als senior consultant. In 2004 werd zij Talent Recruitment & Development Manager EMEA & HR Manager Belgium bij Abott Vascular, dat zij enkele promoties later in 2010 verliet voor Campbell Soup. Daar was zij Director Organizational Effectiveness, Europe and Regional HR France-Belgium.

Cathy De Borger Diensthoofd Personeel Woonhaven Antwerpen

Cathy De Borger is master Handelswetenschappen (KU Leuven, 1991). Zij werkte geruime tijd in ondersteunende niet-HR-rollen en dat deed ze ook bij Alken-Maes, waar ze in 2003 aantrad. Bij de brouwer evolueerde De Borger naar HR (interne communicatie, rekrutering, opleiding). In 2016 werd zij bij Armonea Recruitment Manager en later Talent Manager. Dat was zij daarna ook bij Anima Care. Vandaag is De Borger Diensthoofd Personeel Woonhaven Antwerpen, de sociale huisvestingsmaatschappij.

Thuiswerk verhoogt productiviteit (volgens veel werkgevers)

Corona blijft ons achtervolgen, ook in deze nog niet gevaccineerde berichtgeving. We doen dus maar voort. Nu bereikte ons betrouwbaar nieuws uit het Verenigd Koninkrijk, van het onvolprezen Chartered Institute of Personnel and Development (CIPD). De resultaten van een survey bij 2.000 werkgevers.

Groter risico op COVID-19 in precaire en essentiële arbeidssituaties

Werknemers met een laag of onzeker inkomen, een flexibel contract, gebrek aan toegang tot sociale bescherming worden in veel grotere mate blootgesteld aan de nadelige gevolgen van de COVID-19 crisis. Dat is een van de conclusies uit een studie van de Interface Demography Research Group, verbonden aan de VUB. De maatregelen om hen te beschermen moeten veel breder en beter.

Werkende ouders in het voorjaar nog zuinig met vakantie voor ‘paaspauze’

Hoe regelen werkende ouders de (plotse) verlenging van een schoolvakantie? In de extra schoolvrije week voor de paasvakantie steeg het aandeel vakantie gemiddeld met 22,7 procent, maar het bleef laag 1,6 procent). Het aandeel tijdelijke werkloosheid steeg met 18,9 procent. De extra week herfstvakantie vorig jaar liet vooral de vakantiecijfers stijgen. Maart is vroeg om al aan het vakantiesaldo te komen, ook al is dat financieel interessanter dan tijdelijke werkloosheid. Opvang gebeurt dus wellicht ook anders, bijvoorbeeld gecombineerd met thuiswerk.

Zet disciplinaire procedure in arbeidsreglement de wettelijke ontslagregels mogelijk buitenspel?

De Arbeidsovereenkomstenwet bepaalt dat een werkgever een arbeidsovereenkomst van onbepaalde duur kan beëindigen met onmiddellijke ingang wegens dringende reden of met een opzegtermijn (of mits de betaling van een daarmee overeenstemmende opzegvergoeding). De werkgever beschikt ook over de mogelijkheid om in het arbeidsreglement een disciplinaire procedure uit te werken die in principe gevolgd moet worden bij wangedrag. Kan een dergelijke disciplinaire procedure ervoor zorgen dat de wettelijke ontslagregels – zoals voorzien in de Arbeidsovereenkomstenwet – buitenspel gezet worden?

Anthony Huyghebaert volgt An Dewaele op als CHRO bij Barco

Anthony Huyghebaert volgt bij Barco An Dewaele op als CHRO. Huyghebaert is master in de Rechten (KU Leuven, 1998) en voegde daaraan Europees en Internationaal Recht toe (UCL, 1999). Hij startte als advocaat bij Landwell (PwC) en werd in 2005 Senior Manager Employment Law bij KPMG. Bij Nokia werd Huyghebaert in 2008 Director Comp & Ben & Mobility Benelux en EMEA Compensation & Benefits Project Manager. Hij bouwde er een rijke en internationale HR-carrière uit en zwaaide zopas af als VP HRBP Global Services & Nokia Operations.

Hilde Hermans Head of HR bij Alcon Laboratories Belgium

Hilde Hermans is sinds februari HR bij Alcon Laboratories Belgium (Novartis). Zij is master Communicatiewetenschappen (VUB, 1993), bachelor Marketing (Groep T, 1998) en master HRM (Vlerick, 2005). Zij werkte van 1993 tot 1998 als uitzendconsulente voor het toenmalige Vedior Interim, alvorens ze HR Business Partner werd bij Cisco. Tussen 2006 en 2021 was Hermans actief als HR Manager bij achtereenvolgens Coca-Cola European Partners, GE Capital, Carrefour en Leonidas.

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen

Aan het werk na burn-out? Het is (lang) niet gedaan…

Bij langdurige arbeidsongeschiktheid ligt in een op de drie gevallen een mentale problematiek zoals burn-out aan de basis. Het werk weer aanvatten na een burn-out is eenvoudiger gezegd dan gedaan: je terug goed voelen in je job is een hele uitdaging als de werksituatie mee aan de basis lag van de uitval. Het is van cruciaal belang negatieve dynamieken te doorbreken om niet te hervallen. Daarom is meer onderzoek nodig naar kwaliteit van re-integratie na burn-out en welke factoren het welzijn bevorderen en belemmeren. Meer weten en meehelpen, voor uzelf en anderen?

Werkbaar werk: hoe kleiner, hoe fijner

In Vlaanderen werkten eind 2019 ongeveer 360.000 mensen in een micro-onderneming. Hiermee vertegenwoordigen ze ongeveer 15 procent van de tewerkstelling. Micro-ondernemingen zijn ondernemingen met minder dan 10 werknemers. Werken in een micro-onderneming heeft voordelen. In tegenstelling tot de rest van de economie is het werk werkbaarder, vooral dan in termen van werkstress en werkdruk. Wat nog? Commentaar van onze redactiedirecteur: “Ben ik blij dat ik in een micro-onderneming werk!”