HR Square Seminarie: Compensation & Benefits - Klaar voor de uitdagingen van morgen

Loon en voordelen zijn en blijven de belangrijkste aantrekkingsfactor wanneer werknemers naar een (potentiële) werkgever kijken. Tegelijk weten we dat verwachtingen en eisen op vlak van compensation & benefits sterk veranderen. Terwijl de wetgever streng toekijkt, wensen werknemers meer flexibiliteit op vlak van loon en voordelen. Tijdens dit seminarie onderzoeken we enkele grote en kleine uitdagingen en formuleren we mogelijke antwoorden.

Het niet tijdig meedelen van een ziektebriefje leidt niet zomaar tot contractbreuk!

Het arbeidshof van Antwerpen bevestigde recentelijk dat een arbeidsongeschikte werknemer die naliet zijn ziektebriefje binnen te brengen, niet de wil had om zijn arbeidsovereenkomst te beëindigen. De werkgever stelde dan ook onterecht contractbreuk vast en werd geacht zelf de arbeidsovereenkomst onrechtmatig te hebben beëindigd.

HR Square Masterclass: Duurzaamheid & HRM

Tijdens deze tweedaagse in het kasteel van Jemeppe denken we na over hoe HR-management duurzaamheid ten volle kan omarmen, maar ook hoe HRM de organisatie kan ondersteunen in zijn ‘groene’ inspanningen. Een leerrijke totaalervaring met keynotes, breakoutsessies, networking, experience...

Vrouwen hebben minder werkbaar werk dan mannen, vooral door meer werkstress

Er is een genderkloof wat betreft werkbaar werk. Eén van de componenten die daaraan bijdraagt is werkstress. 40,4 procent van de vrouwelijke werknemers geeft aan met problematische werkstress te kampen. Dat tegenover 32,3 procent van de mannen. Bovendien nam deze genderkloof de afgelopen jaren toe. Dat blijkt uit de driejaarlijkse Werkbaarheidsenquête (2019) van de SERV.

Ondanks war for talent, is 80 procent van HR-managers optimistisch over toekomst

Selectie en rekrutering was het afgelopen jaar de absolute topprioriteit voor Belgische HR-afdelingen. Ook engagement, employer branding en retentie wonnen sterk aan belang. Opmerkelijk is dat HR-professionals optimistisch zijn. 79 procent gelooft dat ze in staat zijn om te anticiperen op de onzekerheden van de toekomst.

Minder buitenlandse interesse in Belgische vacatures

Wij Belgen kijken over de landsgrenzen heen als het gaat om werk: bijna tien procent van de landgenoten zoekt in de buitenlandse vacatures, wat ruim 12 procent meer is dan voor corona. Dat is heel wat meer dan andere Europeanen: gemiddeld zoekt iets meer dan vier procent naar vacatures in een andere lidstaat.

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen