Concurrentie tijdens arbeidsovereenkomst: wanneer overschrijdt een werknemer de grenzen van de goede trouw en die tussen een louter voorbereidende handeling en effectieve concurrentie?

Krachtens artikel 16 en 17, 1° van de Arbeidsovereenkomstenwet is de werknemer verplicht om zijn arbeidsovereenkomst loyaal uit te voeren. Deze loyaliteitsplicht vergt samenwerking en solidariteit en belet de werknemer de belangen van de werkgever te schaden. Dit brengt met zich mee dat het een werknemer onder meer verboden is om zijn werkgever concurrentie aan te doen tijdens de duur van zijn arbeidsovereenkomst. De vraag rijst echter wel vaker welke handelingen nu precies als concurrerende activiteiten kunnen worden beschouwd. In het vonnis dat hierna wordt besproken, spreekt de arbeidsrechtbank van Gent, afdeling Gent zich dan ook over deze problematiek uit.

Nicolas Snoeck HR-verantwoordelijke Argex

Nicolas Snoeck ruilde in april Febelco voor Argex, een producent en verdeler van lichte granulaten, waar hij HR-verantwoordelijke wordt. Snoeck heeft een bachelor Bedrijfsmanagement en Rechtspraktijk (Plantijnhogeschool, 2009). Hij startte zijn loopbaan als consultant bij Manpower Group en vervolgens bij VIO Interim. Begin 2003 werd hij jobadviseur bij Go4Jobs. Twee jaar later werd hij HR Business Partner bij Febelco Group, de grootste Belgische groothandelaar-verdeler van geneesmiddelen.

Katrien Costermans HR Manager Retail FNG Group

Katrien Costermans is sinds mei HR Manager Retail bij FNG Group. Costermans behaalde in 2006 een bachelor Office Management, Management Assistant aan de Katholieke Hogeschool Leuven (ECHO). Ze startte in 2006 als HR Assistant bij ExxonMobil. In 2008 werd ze HR Officer bij Cumminsr. In 2009 ging ze aan de slag als HR Business Partner bij Maintenance Partners, waar ze in 2010 HR Manager werd. In februari 2012 werd Costermans HR Manager van het distributiecenter van VF Europe.

An Verslype HR Business Partner Volys

An Verslype ruilt textielbedrijf Vetex voor kip- en kalkoenverwerkingsbedrijf Volys waar ze sinds mei HR Business Partner is. Verslype is bedrijfstolk van opleiding en werkte de eerste 23 jaar van haar carrière als management assistant bij Randstad Group Belgium. De voorbije zes jaar was ze HR-manager bij Vetex.

Isabel Vandewalle HR Director Velleman

Isabel Vandewalle promoveert bij Velleman tot HR Director. Sinds mei 2018 was ze HR & Legal Manager bij de leverancier van elektronische onderdelen uit Gavere. Vandewalle heeft een master in de Rechten (KULeuven, 2001). Ze werkte de eerste vijf jaar van haar loopbaan als advocaat, eerst bij De Jaegere, Desmet & Vandenbogerde, daarna bij Laga. Van 2007 tot 2018 was ze Legal Counsel HR bij Van Marcke. Sinds mei 2018 werkt ze bij Velleman. Ze startte er als HR & Legal Manager.

Leidinggeven in coronatijd: weinig verschil

Hoe gedragen leiders zich tijdens de coronacrisis? Recent onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen toont aan dat leiders hun gedrag amper veranderen. Ze lijken iets minder directief te zijn dan voor de crisis. Ze delegeren ook niet meer, al denken ze van wel.

Corona-ouderschapsverlof groot succes

In mei nam 1,2 procent van de Belgische werknemers corona-ouderschapsverlof. In totaal genoot zo’n 3,6 procent van de Belgische werknemers die maand van een of andere vorm van ouderschapsverlof, dat is bijna een derde meer dan in april.

Liever (elektrische) fiets dan openbaar vervoer

De coronamaatregelen hebben ook een impact op het mobiliteitsgedrag, leert onderzoek van de Vrije Universiteit Brussel. Tijdens de lockdown pendelde bijna niemand. Nu werknemers terug naar kantoor gaan, verkiezen ze de fiets boven het openbaar vervoer.

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen

Minimumloon in meeste EU-landen gestegen

Het minimumloon stijgt in 2020 in de meeste landen van de Europese Unie. In Polen steeg het met 17 procent het meeste. In België komt er 2 procent bij.