Els Van Acker HR-directeur bij De Meyer

Els Van Acker is HR-directeur bij De Meyer, een familiaal metaalconstructiebedrijf in Temse dat al in 1904 werd opgericht als smidse, maar nu internationaal actief is en veel meer doet dan ijzers in het vuur houden. Van Acker is vertaler (HOGent, 1991) en volgde bijkomende HR-opleidingen bij Vlerick. Tussen 2017 en 2021 was zij Group HR Manager bij Versele Laga. Voordien was Van Acker bijna tien jaar HR & Finance Manager bij Process Automation Solutions.

Luc Mergaert eindverantwoordelijke HR Mariasteen

Het maatwerkbedrijf Mariasteen in Hooglede trok Luc Mergaert aan als eindverantwoordelijke HR. Mergaert is maatschappelijk assistent, specialisatie personeelsmanagement (Ipsoc, 1989). Hij startte onmiddellijk als dossierbeheerder bij ADMB, werd er later kantoordirecteur en stopte als coördinator en senior consultant in 2014. Tussen toen en nu was hij personeelsdirecteur bij Horeca Totaal Group.

Nieuwe beroepsziekte: app-athie

Door het gigantische thuiswerk hebben bedrijven op grote schaal apps in gebruik genomen voor virtuele vergaderingen en online samenwerking. Vaak heeft dit ongekende voordelen, maar ook deze medaille heeft een donkere keerzijde. Maak kennis met de nieuwste mentale beroepsziekte: app-athie.

Betrokkenheid na corona: een op vier werknemers wil het afbollen

Sectoren heropenen en werknemers mogen met mondjesmaat terugkeren naar hun werkplek. Daarbij rijzen een aantal vragen. Wat willen we anders en wat willen we behouden? Welke bagage nemen we mee naar de werkvloer van morgen? En nog belangrijker: wat hebben werknemers en werkgevers geleerd voor de toekomst van werk? Nieuw onderzoek door AMS laat licht schijnen.

Artificiële intelligentie gidst naar nieuwe jobs

De VDAB pakte uit met ‘Talent API’, een nieuwe, AI-gedreven softwareoplossing. Dankzij de nieuwe software van de Brusselse AI-specialist Radix krijgen klanten van de VDAB jobaanbiedingen op maat aangeboden. VDAB-bemiddelaars kunnen op basis van beperkte informatie jobadvies op maat geven aan werkzoekenden.

Brigitte Van Den Houte VP Global HR bij The Leading Hotels of the World

Brigitte Van Den Houte is sinds april VP Global HR bij The Leading Hotels of the World, een keten met luxehotels in 80 landen en hoofdzetel in New York. Van Den Houte heeft een master in HRM (Vlerick, 2001) en begon in 1998 als HR Manager bij wat nu AUSY heet. Van eind 2002 tot eind 2005 was zijn Employee Relations Manager van een onderdeel van de Tessenderlo Group.

Ben Smeets directeur-generaal Rekrutering en Ontwikkeling bij FOD BOSA

Ben Smeets werd directeur-generaal Rekrutering en Ontwikkeling bij FOD BOSA (Federale Overheidsdienst Beleid en Ondersteuning). Smeets is master Criminologie (KU Leuven, 1984) en voegde daar later ook nog een bijzondere master in Publiek Management en Bestuurswetenschappen plus een MBA aan toe. Ondertussen was zijn lange mars door de instellingen aangevat. Van 1986 tot 1999 was hij directeur bij Binnenlandse Zaken. Na een paar tussenstappen in openbare dienst, werd Smeets directeur Organisatieontwikkeling bij de FOD P&O, waar hij meer dan 14 jaar zou blijven. Vanaf eind 2019 vervulde hij enkele interim-opdrachten bij de FOD BOSA, waar hij sinds deze maand dus ‘vast’ aan het werk is.

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen

ZORG Magazine en HR Square onder één dak

ZORG Magazine, het vakblad voor leidinggevenden in de zorg, en HR Square, het netwerk voor arbeidsrelaties en personeelsbeleid, maken na een recente overname deel uit van dezelfde familie. Uitgeefbedrijf Kowala Productions nam het HR-vakblad over van oprichter Jos Gavel.