Gezond thuiswerken: Werken heruitvinden in vier stappen

Thuis geconcentreerd en comfortabel werken met respect voor de fysieke gezondheid en het mentaal welzijn: het afgelopen anderhalf jaar leerden we dat het niet voor elke medewerker evident is. De afstand tot collega’s en leidinggevenden zorgt voor een bijkomende mentale belasting, terwijl een niet-aangepaste werkplek oorzaak is van bijkomende rug-, nek- en schouderklachten. Elita Schildermans, preventieadviseur psychosociale aspecten bij Mensura, licht toe hoe HR gezond thuiswerken kan faciliteren.

Leugenaars op het werk: buitengooien of begrijpen?

Net zoals in uw privé wordt u op het werk – zeker als manager – geconfronteerd met een of meer leugenaars. Dat is één van de moeilijkste zaken om te managen. Zelfs al heeft u concrete bewijzen van leugens, dan nog geraakt u moeilijk af van dit type. Hoe pakt u het aan? Tips vonden we in Harvard Business Review, geserveerd door consultant Liz Kislik.

Hou u klaar: het TikTok-cv is (bijna) daar

Deze zomer lanceerde TikTok een proefproject met video-cv’s, met het oog op de rekruteringsmarkt te betreden. Een kleine 40 Amerikaanse bedrijven speelden mee. Bestaat de kans dat het geschreven cv dezelfde weg opgaat als de tikmachine of de fax? Ziet u een nieuwe opportuniteit, krijgt u koude rillingen of houdt u het bij gezond scepticisme?

Schotland experimenteert met vierdagenweek

De Schotse regering kondigde recent een experiment aan met arbeidstijdverkorting, waaronder ook de vierdagenweek, en trok daarvoor 10 miljoen pond uit. Zij werd geïnspireerd door soortgelijke initiatieven in IJsland en Nieuw-Zeeland. Onderzoekers lanceerden echter alarmsignalen. Wordt deze proeve ‘Scotland the Brave’ of gewoon Nessie?

Liever met landgenoten: parochialisme op het werk

Mensen zijn meer geneigd om samen te werken met landgenoten dan met anderen. Deze neiging kan samenwerkingsprojecten in de weg zitten. Dit concludeert sociaal psycholoog Angelo Romano (Universiteit Leiden). De bevindingen zijn wellicht ook interessant voor internationaal actieve ondernemingen of organisaties met verschillende ‘nationaliteiten’ in de rangen.

Bart Noppe CHRO Crop’s

Bart Noppe is Handelsingenieur-HR (KU Leuven, 1998). Nadat hij HR Analist geweest was bij verzekeringsbedrijf Vivium, begon hij aan een lange carrière bij CNH Industrial in Zedelgem. Daar startte hij in 2002 als Comp & Ben Analyst en eindigde hij in 2015 als HR Country Manager Benelux and Nordics.

Internationaal Werk. Afgestudeerde buitenlandse studenten krijgen bijkomend ‘zoekjaar’

Een recente wetswijziging beïnvloedde de positie van pas afgestudeerde buitenlandse studenten (niet afkomstig uit de EER of Zwitserland) op de arbeidsmarkt gunstig. Zij kunnen nu een tijdelijke verblijfsvergunning aanvragen die hen 12 maanden de tijd geeft om in België werk te zoeken of een onderneming op te richten. Tijdens deze periode kunnen zij een tijdelijke job uitoefenen om te voorzien in hun onderhoud zonder dat er een gecombineerde vergunning (‘single permit’) moet worden verkregen.

Gunther Koch Chief Human Resources Officer Agfa

Gunther Koch is master Business Administration & General Management (VUB, 1991). Hij was Senior Financial Auditor bij Coopers & Lybrand (nu PwC), voor hij bij Belgacom PTS Project Consultant werd. In 2002 trad Koch aan als Senior Vice President Human Resources bij GlaxoSmithKline Biologicals en hij vervulde die functie gedurende meer dan 18 jaar. Nu is hij dus aan boord bij Agfa als Chief Human Resources Officer.

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen

Marleen Verstraete Change Manager Aspiravi

Marleen Verstraete is master Oosterse Talen - Sinologie (KU Leuven, 1989) en evolueerde naar HR, als office manager bij Konvert Interim (van 1993 tot 1999), daarna als opleidingsadviseur bij Syntra West (tot 2006). Vervolgens was zij Development & Internal Communication Manager bij Unilin (2006-2009), HR Director bij ECS (tot 2016) en HR Manager bij Matexi (tot 2019). Daarna vervulde zij als zelfstandige opdrachten voor onder meer Groep Huyzentruyt (HR & Program Management). Nu is Verstraete Change Manager bij Aspiravi (hernieuwbare energie).