Lidewij Devroe HR Director Instituut Tropische Geneeskunde

Lidewij Devroe is master Arbeids- en Organisatiesociologie (KU Leuven, 1991). Tot 1998 was zij wetenschappelijk onderzoekster aan dezelfde universiteit. Daarna volgde twee jaar als Senior Consultant Comp & Ben bij Berenschot. Daarna vervulde Devroe talloze HR-rollen in vele bedrijven, soms vast, soms freelance of ad interim, meestal op verandering gericht. Tijdens haar laatste voltijdse opdracht was zij van 2016 tot 2019 HR Director bij Cefic (European Chemical Industry Council).

Caroline Maquestiaux Transition Director Prothya Biosolutions

Na de fusie van Plasma Industries Belgium en Sanquin Plasma Products tot Prothya Biosolutions werd Caroline Maquestiaux Transition Director van het nieuwe bedrijf. Voorheen was zij sinds 2018 Senior Manager HR bij Plasma Industries Belgium.
Maquestiaux is bachelor Human Resources (Katholieke Hogeschool Leuven, 2007). Zij startte haar carrière als consultant bij Cross International. Van 2011 tot 2014 was zij HR Manager Belgium bij Stanley Security Services. In 2015 werd zij HR Manager Europe bij Fike (brand- en explosiebeveiliging), tot haar overstap naar Plasma Industries.

Torsen jongere werknemers de zwaarste lasten? Ouderen dragen meer bij dan u dacht.

“Vaak klinkt de kritiek dat de overheid haar facturen doorschuift naar de volgende generaties. De kop van Jut is dan de 'potverterende' generatie van de babyboomers. De werkelijkheid is genuanceerder. De oudere generaties en de gepensioneerden dragen meer dan vroeger bij aan de sociale zekerheid. En door hun latere intrede op de arbeidsmarkt financieren de jongeren minder snel ons welvaartssysteem.” Dit schreef collega Alain Mouton in Trends. Wij nemen een deel van zijn artikel over, dat zeker tot ‘voortschrijdend inzicht’ in de discussies over dit thema bijdraagt. Hier gaan we.

Welzijn werknemers tijdens lockdown fors toegenomen

In het coronajaar 2020 ervoeren werknemers diverse verbeteringen in hun welzijn. Vooral het vele thuiswerken waardoor werk en privé beter in evenwicht kon worden gebracht, zorgde voor gelukkigere werknemers. Dit blijkt uit de Nederlandse Sectorale Welzijnsmonitor van ABN Amro, uitgevoerd onder 2.000 werknemers in 17 sectoren.

Dertig procent meer jobaanbiedingen dan in 2019: werknemers aan de macht?

De recente en onverwacht hoge economische groei doet ook de vraag naar werknemers toenemen. Volgens berekeningen van een rekruteringsbedrijf, gespecialiseerd in ‘hogere profielen’, zouden bedrijven in het tweede kwartaal van 2021 liefst 30 procent meer aanwerven dan in het tweede kwartaal van 2019. Hoe moet dat aflopen?

Evenwicht tussen groei medewerker en groei bedrijf is verstoord

Negen op tien bedrijven organiseren momenteel opleidingen voor hun werknemers, zo blijkt uit een onderzoek van KU Leuven en HR‑dienstverlener Acerta bij 200 Belgische ondernemingen. Maar volgens de experten is er een gebrek aan een strategische visie op opleiding en ontwikkeling van werknemers.

De (ir)relevantie van getuigenverklaringen bij een dringende reden

In een recent arrest sprak het Arbeidshof van Antwerpen zich uit over een zaak waarin een werknemer een dringende reden had ingeroepen ten aanzien van zijn werkgever. In dit arrest hervormde het Arbeidshof de beslissing van de eerste rechter, die van oordeel was dat de ingeroepen dringende reden gerechtvaardigd kon worden.

Met ziekteverlof op café? Moet kunnen!?

Een chauffeur van een bouwbedrijf uit Newcastle, UK, meldde zich vorig jaar ziek. Hij leed onder meer aan een chronisch obstructieve longziekte. Op exact dezelfde dag ‘betrapte’ een van zijn chefs hem aan de ingang van een pub, een sigaretje paffend. De man (de chauffeur dus) vloog buiten. Goed zo, denkt u misschien. Maar wat gebeurde er daarna?

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen

Marc Peeters CEO van Group S

Marc Peeters is burgerlijk ingenieur Bouwkunde (KU Leuven, 1989) en werkte zijn hele leven in de bouwsector. Dat begon als werfingenieur bij BAM Contractors, waar hij alle stellingen beklom en tussen 2007 en 2018 CEO was. Tussen 2013 en eind 2020 was hij ook Executive Director van BAM Belgium. Sinds begin 2018 is Peeters lid (en naderhand voorzitter) van de adviesraad van HR-dienstverlener Group S, die hij nu verder mag uitbouwen.

Silke Rooman Business Manager & HR Business Partner Splendit

Silke Rooman werd Business Manager & HR Business Partner bij het IT-consultancybedrijf Splendit. Rooman is bachelor Education (Groep T Leuven, 2009). Zij startte in 2010, welja, bij Start People, waar zij eind 2016 vertrok om naar Australië te reizen. In Melbourne werkte Rooman ongeveer twee jaar als Recruitment Consultant en zij behaalde er ook een diploma Business Management and Leadership aan het Universal Institute of Technology. Na haar terugkeer najaar 2018 was zij gedurende bijna drie jaar HR Business Partner bij Tobania.