HR Square November Conference (Dolce La Hulpe, 4-6/05/2021) - NIEUWE DATUM

De jaarlijkse HR Square November Conference is verplaatst naar dinsdagavond 4 tot donderdagnamiddag 6 mei 2021, ook in Dolce La Hulpe. Voorzitter is professor Lou Van Beirendonck (Quintessence/AMS). Het thema luidt ‘Hiërarchie en autonomie: een valse tegenstelling?’ Haal er maar meteen opnieuw uw agenda bij.

Caroline Vermeulen HR Director Van de Velde

Caroline Vermeulen startte als HR Director bij Van de Velde. Voorheen was zij 14 jaar actief bij Nexans (kabels en kabelsystemen), eerst als Payroll Manager & Site HR Business Partner, vervolgens als Site HR Manager in Erembodegem en ten slotte als HR Director Power Accessories Business Unit (wereldwijd). Vermeulen is master Economie en Handelswetenschappen (HoGent). Ze begon bij Randstad als consultant, werd daarna HR Manager bij Culinor (verse bereide maaltijden) en bracht nog eens een tijdje door bij Randstad als HR Consultant voor ze naar Nexans trok.

Thierry Claeys: eerbetoon aan een motorrijder

Op 17 oktober overleed Thierry Claeys. Iedereen in HR en ver daarbuiten kende hem als de uitvinder van de ‘formule’ die zijn naam draagt, als superadvocaat in arbeidsrecht (beter vriend dan vijand), als medeoprichter van het kantoor Claeys & Engels (dat we u niet moeten voorstellen) en van het internationale netwerk Ius Laboris. Hij was naast vele andere dingen ook motorrijder. Hoe relevant is dat voor een eerbetoon aan zijn prestaties en zijn persoon?

Digitale sociale dialoog: snel akkoord tussen verzekeraar Baloise en vakbonden

De vakbonden (ACV Puls, BBTK en ACLVB) en Baloise Insurance bereikten in minder dan 50 dagen een eengemaakt statuut voor het personeel na de fusie met Fidea en de overname van de schadeportefeuille van Athora dit jaar. Volgens de vakbonden is dit uniek, temeer omdat de onderhandelingen midden de coronacrisis plaatsvonden.

Recent afgestudeerde masters houden niet van virtueel werken

Twintigers zijn op de planeet internet en alles wat eraan vasthangt geboren en getogen. Toch is een grote meerderheid niet enthousiast voor virtueel werken. Dat suggereert een enquête van CEMS – The Global Alliance in Management Education. De respondenten geven de voorkeur aan sociale interactie en live samenwerking.

IT’ers houden niet van virtuele opleidingen

De bedrijven hebben sinds corona drastisch gesnoeid in hun budgetten voor IT-opleidingen. Dat meldt IT-dienstenleverancier CTG. Het bedrijf noteerde de voorbije maanden tot 60 procent minder opleidingsaanvragen dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat is een verontrustende evolutie voor de digitalisering van de bedrijven.

Impliciet ontslag: wanneer eindigt de arbeidsovereenkomst?

De arbeidsplaats kan een essentiële arbeidsvoorwaarde van de arbeidsovereenkomst zijn. Een eenzijdige wijziging ervan geeft een werknemer de mogelijkheid om impliciet ontslag in te roepen en een opzeggingsvergoeding te vorderen. Ook de vorderingen ontstaan uit een impliciet ontslag verjaren één jaar na het einde van de arbeidsovereenkomst. Maar wanneer moet het einde van de arbeidsovereenkomst dan precies gesitueerd worden? En wordt deze datum verschoven door een periode van schorsing zoals vakantie? Het Arbeidshof van Brussel boog zich in een recent arrest over deze vraagstukken.

Laura Rampelberg (PwC): “Digitalisering van HR gaat hard in New York”

Laura Rampelberg, HR Business Partner bij PwC, woont en werkt sinds twee jaar in New York. Die stad was tot mei het epicentrum van de coronapandemie in de Verenigde Staten. Het bruisende stadsleven viel helemaal stil en ontwaakte pas opnieuw tijdens de zomermaanden, met hier en daar wat anderhalve-meter-terrassen. “Het voorjaar was zeer bevreemdend”, bevestigt Rampelberg, die er samen met haar vriend een flat huurt. “Het was akelig om te zien hoe een stad die normaal gezien 24 op 24 blijft doorgaan, helemaal leegliep. Zelf hebben we nooit overwogen om terug naar België te keren. Opeengepakt in een vliegtuig gaan zitten, leek ons niet de beste keuze. Bovendien wisten we niet of we met ons visum nog naar de VS zouden kunnen terugkeren en of PwC ons contract zou kunnen laten doorlopen.” Het verhaal. Tekst: Hermien Vanoost

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen

Discrimineert werkgever wanneer hij sollicitant met rugletsel afwijst voor job waarbij ‘gesjouwd moet worden’?

Het Arbeidshof van Antwerpen boog zich recent over een e-mail waarin een voedingsdeskundige die een vacature had geplaatst voor een deeltijdse functie als ‘managers assistent’ een kandidate afwees omwille van haar rugletsel. De rechters oordeelden dat de werkgever de sollicitante zodoende had gediscrimineerd op basis van handicap. Hij kon zich niet verweren door te stellen dat de job ook veel fysieke arbeid vereiste, gezien in de functiebeschrijving hierover met geen woord werd gerept.

Iris Harnie HR Business Partner Alpha Credit

Iris Harnie werd HR Business Partner bij Alpha Credit, een volle dochter van BNP Paribas Fortis, die consumentenkredieten verstrekt. Harnie is bachelor Business, Management/Marketing (Odisee, 1994). Zij begon haar carrière in administratieve functies, maar werd al in 1998 HR Officer bij Ericsson.