Werkzoekenden geïnteresseerd in beperkt aantal beroepen

De beroepsaspiraties van werkzoekenden zijn sterk geconcentreerd. Dat fnuikt hun kansen op de arbeidsmarkt. Magazijnmedewerker en productiemedewerker zijn het populairst bij de mannen, bij de vrouwen wordt de lijst aangevoerd door administratief medewerker en winkelmedewerker.

Helft thuiswerkers weet niet wat te doen bij hacking of phishing

Door de coronacrisis verdriedubbelde het aandeel thuiswerkende Belgen. Een snoepwinkel voor cybercriminelen. 62 procent van de thuiswerkers gebruikt dezelfde wachtwoorden voor zowel persoonlijke als professionele accounts, 43 procent werkt vanop zijn privé laptop of computer en de helft heeft geen idee welke regels zijn werkgever heeft rond cyberveiligheid.

Niet langer in dienst op moment van behalen doelstellingen: bonus toch verschuldigd?

In een recente beslissing van de Nederlandstalige arbeidsrechtbank Brussel oordeelt deze dat het voortijdig beëindigen van een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd een fout uitmaakt in de zin van artikel 1178 Burgerlijk Wetboek. Bijgevolg is de arbeidsrechtbank van oordeel dat de werknemer aanspraak kan maken op bepaalde premies, ondanks het feit dat in de arbeidsovereenkomst uitdrukkelijk werd overeengekomen dat de werknemer effectief in dienst moest zijn op het ogenblik van het behalen van de objectieven.

Lien Elet Verantwoordelijke Personeelsbeheer Belgische Politie Zone Ronse

Lien Elet ruilde deze zomer Willy Naessens Group voor de Belgische politie waar ze Verantwoordelijke Personeelsbeheer wordt in de zone Ronse. Elet heeft een bachelor Secundair Onderwijs Nederlands–Engels (Artevelde Hogeschool Gent, 2006) en volgde nadien het schakelprogramma Master of Science in Politieke Wetenschappen aan de VUB (2016). Ondertussen deed ze ervaring op als Apple Solutions Consultant, als junior consultant bij Accent Jobs en als management assistant bij de Vlaamse Overheid. In 2015 maakte ze de overstap naar Corelio Connect, eerst als HR-directieassistente en later als junior marketingmanager. In januari 2018 ging ze aan de slag als People Officer bij STAS, een Belgische fabrikant van kippers en zelflossers. Het voorbije jaar was ze HR-medewerker bij Willy Naessens Group. Daarvoor was ze vier maanden HR-consultant bij Passion4Sales.

Isabelle Jennen Recruitment Consultant Leefmilieu Brussel

Isabelle Jennen is sinds juli 2020 Recruitment Consultant bij Leefmilieu Brussel. Jennen heeft een bachelor Sociaal Werk (UC Leuven-Limburg, 2017) en een master Agogische Wetenschappen (VUB, 2019). Ze deed een eerste ervaring op als consultant bij Robert Half.

Isabelle Jennen Recruitment Consultant Leefmilieu Brussel

Isabelle Jennen is sinds juli 2020 Recruitment Consultant bij Leefmilieu Brussel. Jennen heeft een bachelor Sociaal Werk (UC Leuven-Limburg, 2017) en een master Agogische Wetenschappen (VUB, 2019). Ze deed een eerste ervaring op als consultant bij Robert Half.

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen

Goedroen Osaer gaat freelance als HR Consultant

Goedroen Osaer verlaat Eurosports waar ze de voorbije vijf jaar HR Director Belgium was en start onder de naam Bona Verda als freelance HR Consultant. Osaer studeerde af als vertaler Nederlands, Frans en Duits (KU Leuven – Campus Sint-Andries Antwerpen, 1993). Ze startte haar loopbaan als commercieel assistent bij lingerie-ontwerper Van De Velde Gebroeders. Van april tot oktober 1996 was ze account-assistent bij Proost International Book Production. Van november 1996 tot september 1999 was ze managementassistent bij Palm Breweries in Steenhuffel. Ze was er ook de contactpersoon voor de Poolse vestiging van de Vlaams-Brabantse brouwerij. In september 1999 werd ze Project Leader Organisational Development bij connectorenbouwer FCI in Mechelen. In 2003 maakte Osaer de overstap naar Veolia, eerst als HR Manager om er vanaf oktober 2006 HR Director en lid van het directiecomité te worden. Voor ze aan HR Director Belgium werd bij Eurosports was Osaer gedurende vier jaar HR-manager bij Van Gansewinkel.

Zet de notificaties op uw smartphone uit na de werkuren

Ruben Cambier, doctoraatsstudent en assistent bij de vakgroep Werk, Organisatie en Samenleving van de faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen aan de Universiteit Gent, onderzoekt de impact van telepressure op het welzijn en prestaties van medewerkers. Conclusie: toch beter de werkfoon uitzetten buiten de werktijd.