HR Analytics bij Bridgestone: data = veel ruis, weinig signaal

Veel HR-afdelingen verzamelen data, maar slechts weinige voeren er ook echt analyses op uit. Voor wie een evidence-based HR-beleid wenst uit te bouwen, is HR Analytics nochtans onmisbaar. Bedrijfspsycholoog en data-analist Maarten De Schryver (UGent) legt zijn plan van aanpak uit aan de hand van de case Bridgestone.

Lunch ‘al desko’ is populair en dat is te gek

Een steeds hogere werkdruk noopt werknemers vaker hun lunchpauze over te slaan. Ze vrezen dat ze anders hun dagtaken niet tijdig kunnen afwerken. Of ze willen bij collega’s de indruk wekken dat ze harde werkers zijn. Dat doen ze tegen beter weten in.

Coachen zonder blabla: hoe is dat mogelijk?

“Uit mijn duizenden gesprekken als coach, waarnemer en klant zie ik steeds dezelfde zaken terugkomen: er wordt vaak veel gepraat en weinig wezenlijks veranderd. Coaches én hun klanten stellen zich tevreden met resultaten die er eigenlijk geen zijn, omdat ze niet weten dat er meer mogelijk is.” Benjamin Ball, een master in de Rechten die zich snel na zijn afstuderen omvormde tot communicator en coach kijkt kritisch naar zijn eigen activiteit en die van zijn collega’s.

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen

Mieke Neyrinck HR-manager Sibelga

Mieke Neyrinck verliet na ruim tien jaar bpost om HR-manager te worden bij Sibelga, de Brusselse netbeheerder voor elektriciteit en aardgas.