Erika De Vos VP Human Resources bij Tessenderlo Group

Erika De Vos is VP Human Resources bij Tessenderlo Group. De Vos is master Toegepaste Economische Wetenschappen (Universiteit Antwerpen, 1996) en behaalde een postuniversitaire graad HRM (AMS, 1999). Ze zette haar eerste professionele stappen bij AGO Interim als office manager. In 1999 werd zij HR Consultant bij TNT, waar zij in 2006 vertrok als HR Manager Spring Global Mail. Vervolgens werd De Vos Head of Human Resources bij Base. Group HR Director was zij bij Spadel van 2011 tot 2015. Daarna was Devos nog HR Director bij Barry Callebaut en VP HR Group Functions bij Ontex.

Een op zes managers heeft een oogje op eigen medewerker

Maar liefst een op zes (16 procent) Nederlandse managers zegt wel eens een oogje te hebben gehad op iemand uit zijn of haar team. Bijna een op tien (9 procent) heeft ook daadwerkelijk een (geheime) relatie gehad met een van zijn medewerkers. You too?

Leven na HR: “Het is niet zomaar winkeltje spelen”

Is er leven na HR? Jazeker, klinkt het bij Jos Destrooper en Karl Bolle. Beiden waren succesvolle HR-directeuren die op een dag een andere weg kozen. We zoeken hen opnieuw op. “Ik moet heel eerlijk zijn en zeggen dat ik heel dankbaar ben dat ik eerst een aantal jaren in een directiecomité heb mogen werken.”

Hoofddoekenverbod op de werkvloer: geen discriminatie

In een arrest van 12 oktober 2020 oordeelde het Arbeidshof van Gent dat een neutrale dresscode, waardoor hoofddoeken en andere religieuze symbolen verboden werden op de werkvloer, geen indirecte discriminatie vormt.

Karin Sobry Afdelingshoofd HR en Communicatie Lokaal Bestuur Duffel

Karin Sobry werd Afdelingshoofd HR en Communicatie Lokaal Bestuur Duffel. Ondertussen is zij ook HR Manager van het Vaccinatiecentrum Pallieterland. Sobry is master in de Rechten (KU Leuven, 1989) en startte haar carrière als uitgever bij Wolters Kluwer Belgium, waar zij bijna 11 jaar actief bleef. In 2000 werd zij HR Manager van het H. Hartziekenhuis in Lier. Tussen 2005 nam Sobry nog verscheidene functies van HR-manager op bij onder meer Reynders Label Printing en Anima Care, tot zij in 2017 HR Director werd in AZ Sint-Maarten (Mechelen).

Inne Van Hasselt HR Director bij eTheRNA

Inne Van Hasselt promoveerde tot HR Director bij eTheRNA (immunotherapie) waar zij eind 2019 startte als HR Manager. Van Hasselt is master HRM (Lessius Hogeschool Antwerpen, 2010). Zij begon als Recruitment Consultant, maar kwam al gauw terecht bij Dockx Group, eerst als HR Assistant, daarna als HR Manager, tot 2019.

Evalueren of niet? Kijk vooruit.

Gooit corona de jaarlijkse evaluatiegesprekken definitief over boord? Professoren Adelien Decramer en Mieke Audenaert (Universiteit Gent) pleiten toch voor het behoud van het gebruik van prestatiemanagement, maar dan in een gewijzigde vorm. Groep Huyzentruyt liet zich niet tegenhouden door corona om feedbackgesprekken gericht op duurzame loopbanen in te voeren.

Zoektocht ontslagen werknemers naar nieuwe job duurt sinds corona gemiddeld anderhalve maand langer

De gemiddelde termijn voor werknemers om na een ontslag een nieuwe job te vinden, steeg in 2020 van 4,5 naar 5,9 maanden. Dat blijkt uit een analyse van bij 2.400 werknemers die ontslagbegeleiding kregen. Niet alleen namen werknemers vorig jaar meer tijd om hun ontslag te verwerken, ook de economisch onzekere situatie speelde een rol. Bovendien sleepten sollicitatieprocedures in bedrijven door corona ook langer aan. Bedrijven deden in 2020 wel meer moeite om ontslagen werknemers aan een nieuwe job elders te helpen.

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen

Driekwart werknemers wil zich laten vaccineren als werkgever het vraagt

De beroepsbevolking wereldwijd kijkt hoopvol en optimistisch naar het verdere verloop van 2021. Dat blijkt uit het laatste Workmonitor-onderzoek van Randstad. Uit dit halfjaarlijkse onderzoek, dat in het eerste kwartaal van 2021 werd uitgevoerd bij onder meer dan 27.000 werknemers in 34 markten, blijkt dat werknemers over de gehele wereld klaar zijn om terug te keren naar hun werkplek en meer dan bereid zijn om het vaccin te ontvangen als hun werkgever dat vereist.

Dirk Rottiers HR Director Europe bij Metagenics

Dirk Rottiers studeerde Economie en Marketing aan de Hogeschool Universiteit Brussel. Tot 2015 was hij gedurende ruim tien jaar Field Sales Director Benelux bij Lyreco (kantoorartikelen en werkplekoplossingen), waar hij als sales begonnen was in 2001. In 2015 studeerde hij Strategisch HRM bij Vlerick en werd hij bij Lyreco People & Culture Director Benelux. Nu is hij dus HR Director Europe bij Metagenics in Oostende (micronutritie).