Grensoverschrijdend gedrag: Creëer een veilig werkklimaat

Steeds meer Belgische werknemers hebben het gevoel slachtoffer te zijn van grensoverschrijdend gedrag. In het merendeel van de gevallen duiden ze iemand uit de eigen organisatie als dader aan. “Organisaties hebben er baat bij een beleid voor respectvol gedrag uit te werken”, schrijven Hermina Van Coillie en Eva Praet, respectievelijk HR Research Expert en Regiomanager Psychosociaal Team bij Securex.

Rekrutering in tijden van verandering: Waarop letten bij de selectie van kandidaten?

Personeel aanwerven is een complexe aangelegenheid. Ook al weten veel managers als geen ander welke behoeften ingevuld moeten worden en zijn ze goed vertrouwd met de specifieke context van de activiteiten, het volstaat volgens Dominique Duquesnoy, directeur-generaal van PerformanSe, niet om in deze snel veranderende tijden de juiste mensen aan boord te krijgen.

Persoonlijk en waarachtig performance management: Op zoek naar een alternatief voor de klassieke evaluatiecyclus

Door de meest relevante en recente methodieken op vlak van performance en competence management toe te passen, kom je tot een beter, menselijker en vooral waardevoller evaluatiesysteem. Dat ervoer Lou Van Beirendock (Quintessence) tijdens de uitrol van het project 'Best Possible You' bij business en IT-consultancyfirma delaware.

Interimmanagement: Ook HR heeft nood aan flexibel inzetbare experts

Vandaag is de werklast op uw afdeling in balans en draait het team op volle kracht. Morgen komt u handen tekort en is het kunst- en vliegwerk om deadlines te halen en aan de interne klanten een degelijke service te verlenen. Interimmanagement is dan een strategische keuze die snel de juiste expertise oplevert, ook voor HR. Een bijdrage van Ruth Janssens, Expert HR Interim Management bij Ascento.

Werkgeluk: Er zit een Chief Happiness Officer in elk van ons!

Het valt op hoe gejaagd medewerkers wel zijn, hoe we allemaal te weinig tijd hebben en te veel druk ervaren. Nochtans is het eenvoudig om het werkgeluk in organisaties op te krikken, al dan niet met behulp van een ‘Chief Happiness Officer’. Een bijdrage van Annelies Kimpe, trainer bij Amelior.

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen