Over ego’s en samenwerking

“Hij heeft een groot ego”, zegt Jolien, mijn coachee. Op de vraag wat dit voor haar wil zeggen, antwoordt zij: ”Hij is zo arrogant, over van zichzelf. Hij denkt dat hij de beste is, dat de wereld aan zijn voeten ligt. En hij is zo competitief! Hij ziet niet dat wij hiervan afzien.” Als ik vraag om zijn kwaliteiten te benoemen, kan ze er amper een aanhalen. Terwijl ik me afvraag waar de empathie van haar naar hem toe gebleven is, schiet mij opeens de vraag te binnen die ik al lang expliciet wil stellen: “Wat is dat eigenlijk, het ego?”

Zullen we het anders plezier in het werk noemen?

“Werkplezier, allemaal goed en wel, maar mag er ook nog gewerkt worden?”, horen we de ondernemer zeggen. Geef hem of haar eens ongelijk. Want onze eerste spontane associaties met ‘werkplezier’ zijn toch de leuke dingen die je naast de job doet? Zoals even bijpraten aan de koffiemachine, een leuke foto of video delen, tafeltennissen of kickeren als pauze: allemaal deel van de hype rond werk dat ook ‘fun’ moet zijn vandaag. Maar op die gezellige momenten zijn de werknemers niet echt aan het werk. Dus, niet productief. Wat dan?

Goalsetting: Geef bezieling een kans

Januari, februari waren voor vele bedrijven de periode van goalsetting. De gewenste resultaten worden besproken, de nieuwe KPI’s worden meegedeeld. Om goed te doen of om hun eigen positie veilig te stellen, zien we veel leidinggevenden sturen op het behalen van deze doelen. Een benadering die op korte termijn veel kan opleveren maar die op lange termijn tot uitputting of ontzieling kan leiden. Een bijdrage van Magaly De Smet, Founding Partner bij Coaching The Shift.

Ook soft skills kan je ontwikkelen

We hechten meer dan ooit belang aan soft skills, zelfs al is het uiterst moeilijk om te bepalen wat die 'zachte vaardigheden' nu precies zijn. Wel duidelijk is dat ze kunnen evolueren en dat we ze onder bepaalde voorwaarden kunnen aanleren en evalueren.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen: Goed doen, voor maatschappij en onderneming

Ja, dankzij initiatieven op het vlak van maatschappelijk verantwoord ondernemen kan een onderneming effecten teweegbrengen die goed zijn voor de business. Maar het is ook een manier om iets terug te geven aan de maatschappij, gewoon omdat dit het juiste is om te doen. Ethiek en economie gaan hand in hand. Een bijdrage van Eva Vercruyssen, HR Director bij Planet Group.

HR evolueert: Vier trends voor 2020

Succesvolle organisaties weten dat als de context verandert, ze zelf ook hun focus moeten aanpassen. Daaraan ontsnapt ook HR niet. Vier trends steken er bovenuit: HR moedigt aan om risico te nemen, is advocaat van de data, biedt bijkomende mogelijkheden aan, en richt zich op het team in plaats van het individu.

Presenteïsme: Help werknemers de juiste keuze maken

Ziek zijn en toch blijven werken: we doen het steeds minder. Toch kan zowel rusten als werken bijdragen tot een snel herstel. Werkgevers kunnen de werknemer helpen om de juiste keuze te maken door over gezondheid te praten en samen oplossingen op maat te zoeken. Dit is nog vaak een taboe. Een bijdrage van Heidi Verlinden, HR Research Expert, en Elisabeth Van Steendam, Consultant Absenteïsme bij Securex.

Prestatiemanagement: Waarom erkenning geven zo belangrijk is

Prestaties verbeteren is het doel van elke organisatie. De context waarin dat vandaag moet gebeuren, is zeer collaboratief. Om samen effectiever te zijn, zullen met andere woorden ook de interacties tussen teamleden moeten verbeteren. Volgens Dominique Duquesnoy van PerformanSe lukt dat het best door op een eerlijke en gepersonaliseerde manier erkenning aan elkaar te geven, elke keer wanneer dat mogelijk is.

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen