< Terug naar overzicht

Vitra Session #1: Distributed work

11 maart 2021, 10.00 CET

De eerste Vitra Session vindt plaats op 11 maart waarbij de wereld van ‘Distributed work’ en de implicaties ervan voor bedrijven en organisaties centraal staan. Fundamentele veranderingen in hoe organisaties en mensen zich gedragen komen niet zo gemakkelijk tot stand. In maart 2020 bleken internationale lockdowns echter de katalysator te zijn voor een wereldwijd thuiswerkexperiment. Nu in veel landen vaccinatieprogramma’s worden geïmplementeerd, vormt dit de ideale gelegenheid voor bedrijven en personen om de consequenties op middellange tot lange termijn te monitoren van de verschuiving naar een gedistribueerd werkmodel op het leven van mensen en op het succes van hun organisaties.

Wij hielden ons al voor de uitbraak van de wereldwijde pandemie bezig met vragen over werken op afstand en de impact daarvan op de kwaliteit van onze output en ons leven. Door de snelle innovatie in communicatietechnologieën was het potentieel voor nieuwe vormen van digitale verbinding al gegroeid, maar gedistribueerde manieren van werken kwamen nog niet echt van de grond. Fundamentele veranderingen in hoe organisaties en mensen zich gedragen komen niet zo gemakkelijk tot stand.

In maart 2020 bleken internationale lockdowns echter de katalysator te zijn voor een wereldwijd thuiswerkexperiment. Nu in veel landen vaccinatieprogramma’s worden geïmplementeerd, vormt dit de ideale gelegenheid voor bedrijven en personen om de consequenties op middellange tot lange termijn te monitoren van de verschuiving naar een gedistribueerd werkmodel op het leven van mensen en op het succes van hun organisaties.


‘De pandemie heeft gezorgd voor een versnelde fundamentele transformatie van hoe en waar er gewerkt wordt. Zoals bij elke echte transformatie is er geen weg terug. Veel bedrijven en individuen staan voor de volgende vraag: welk werkmodel is het beste voor mij, voor mijn personeel en voor mijn bedrijf? Is gedistribueerd werk een blijvende trend?’
Nora Fehlbaum, CEO van Vitra


In de eerste sessie zullen ontwerpers, opiniemakers en innovatieve organisaties verschillende standpunten over gedistribueerd werk delen, gebaseerd op onderzoeken, best practices en aanbevelingen. We zullen nieuw onderzoek presenteren en meer vertellen over de manier waarop we bij onze activiteiten op organisatorisch en ruimtelijk vlak omgaan met de permanent gewijzigde werkwijze na 2020. Sessie 1 valt samen met de publicatie van onze volgende e-paper over het thema gedistribueerd werk.

Sprekers

  • Dr. Antje von Dewitz, CEO, VAUDE
  • Gianpiero Petriglieri, Associate Professor of Organisational Behaviour, INSEAD
  • Nora Fehlbaum, CEO, VitraRoman Tschäppeler & Mikael Krogerus, Authors
  • Gill Parker, CEO, BDG
  • Colin Macgadie, Chief Creative Officer, BDG
  • Dalad Kambhu, Chef and Owner, Kin Dee

Programma en inschrijving

Bekijk het volledige programma op vitra.com en registreer via onderstaande knop.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen