< Terug naar overzicht

VOV-Pitstop: 'Doorloop je loopbaan vanuit L&D'

Donderdagnamiddag 4 maart en vrijdagvoormiddag 5 maart

Een loopbaan kent verschillende fases, waar L&D een rol in kan spelen. Denk aan onboarding, loopbaanbegeleiding, competentieversterking, overstap naar een nieuwe job intern of extern... In deze Pitstop hebben we aandacht voor de toegevoegde waarde die L&D kan brengen bij een goed loopbaanverloop.

Deze Pitstop loopt zoals de vorige keren weer over twee dagen: donderdagnamiddag 4 maart en vrijdagvoormiddag 5 maart. Na inschrijving kies je zelf bij welke sessies je aansluit.

Op het programma: 

Dr. Marian Thunnissen van Fontys Hogeschool en Fabienne Martin van Agoria over de analyse van talentenscans op de Belgische arbeidsmarkt; het identificeren en meten van talent. In de studie 'Shaping the future of work' ontwikkelde Agoria 4 strategieën om bij te dragen aan een duurzame arbeidsmarkt. Het doel van de studie die opgezet werd door Fontys Hogeschool: "Hoe kies je de juiste talentenscan voor je bedrijf?" 

Michael Neefs van Cornerstone OnDemand; Cornerstone OnDemand is er om iedereen op de juiste manier bij te staan in het werkveld. Zo helpt Cornerstone niet alleen bedrijven in het rekruteren, ontwikkelen, managen en engageren van hun werknemers, maar draagt tevens ook bij tot de ontwikkeling van diezelfde werknemers. Op die manier zorgen ze ervoor dat elke werknemer het beste van zich kan geven op de werkvloer. 

Barbara De Jonghe van IBM zal tijdens de Pitstop een unieke case uiteenzetten over Talent Development.  

Kathelijne Verboomen van Acerta over het deelplatform Bridge. "Onze arbeidsmarkt en de economie die de arbeidsmarkt aanstuurt, zijn nooit mooie vlotte systemen geweest die gemakkelijk te voorspellen en te plannen vallen. Meer en meer duikt het idee op om de getroffen werknemers niet te ontslaan, maar ze tijdelijk uit te lenen aan bedrijven en sectoren die net handen te kort komen. Zo behouden deze mensen hun inkomensniveau, hun vaste betrekking, hun sociaal statuut… Maar tegelijkertijd kunnen ze zeer vlot terug ingeschakeld worden bij hun historische werkgever wanneer die terug kan opstarten. Er is meer en meer vraag om werknemers op één of andere manier te delen en zo werknemers in de gelegenheid stellen om voor meer dan één werkgever te werken, niet opeenvolgend, maar tegelijkertijd." 

Acerta heeft daarom een ambitieuze missie. Acerta Bridge wil een samenleving creëren zonder ontslag. Maatregelen als technische werkloosheid hebben hun nut bewezen, maar zijn niet economisch houdbaar voor miljoenen mensen op langere termijn. Met Acerta Bridge maakt Acerta het mogelijk voor werkgevers om werknemers te delen. Wie tijdelijk geen werk heeft, kan zo veel makkelijker tijdelijk overstappen naar daar waar wel werk is. Dit heeft heel wat legale, juridische, sociale en administratieve voeten in de aarde. Het kan echter leiden tot kansen voor heel wat werknemers en werkgevers. Naast het vermijden van ontslag en iemand verliezen die je op lange termijn in je team wil houden, zijn er ook de voordelen van bijleren op een andere werkvloer en niet maandenlang thuis te zitten. Kathelijne zal toelichten hoe en waarom Acerta Bridge werkt.

Daarnaast zal er ruimte zijn om te netwerken via Conversation Starter, hierover volgt nog meer informatie.

Programma

donderdag 4 maart 2021

 • 13:30 - 13:35 Openingswoord Pitstop Dag 1
 • 13:35 - 14:35 Sessie 1: Agoria
 • 14:35 - 14:45 Pauze
 • 14:45 - 15:45 Sessie 2: Cornerstone
 • 15:45 - 16:00 Pauze
 • 16:00 - 16:30 Networking - Conversation Starter

vrijdag 5 maart 2021

 • 09:00 - 09:05 Openingswoord Pitstop Dag 2
 • 09:05 - 09:55 Sessie 1: IBM
 • 09:55 - 10:15 Pauze - Break-Out Rooms
 • 10:15 - 11:15 Sessie 2: Acerta
 • 11:15 - 11:30 Pauze
 • 11:30 - 12:00 Networking - Conversation Starter

Praktische info

 • Locatie: Zoom
 • Gratis voor VOV-leden;
 • €250 voor niet-leden: stuur een mailtje (met facturatiegegevens) naar info@vov.be en zij maken je inschrijving in orde;
 • Leden van PMClub en VOCAP betalen 125€ (gelieve voor inschrijving te mailen naar info@vov.be).

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen