< Terug naar overzicht

VOV-Pitstop: How to Lead for L&D

Donderdag 29 oktober (namiddag) en vrijdag 30 oktober (voormiddag)

Deze VOV-Pitstop is weer opgesplitst in twee dagdelen: donderdagnamiddag 29 oktober en vrijdagvoormiddag 30 oktober. Op donderdag getuigen L&D-ers Leentje Demeester (Fluvius) en Mieke Vandewaetere (Matexi) na een inspirerende keynote van Arnoud Raskin (StreetwiZe) over resp. een switch naar gedeeld leiderschap en de woelige ontwikkeling van een nieuw leiderschapsprogramma. Speciale actie: één dag Pitstop kost niet-leden uitzonderlijk slechts 175 eur ex. BTW.

Donderdagnamiddag 29 oktober

Arnoud Raskin (StreetwiZe - Mobile School) bij het spits af met een inspirerende keynote. 

Tijdens deze keynote inspireert Arnoud het publiek met het verhaal van zijn persoonlijke zoektocht, verhalen van straatkinderen en de mogelijkheden om daar positieve impact te realiseren. Kortom met zijn visie op leiderschap. Het creëren van zowel financiële als sociale impact, hybride zijn dus, is een concept met een enorm potentieel om positieve verandering te creëren.

In de keynote legt hij de focus op:

  • Lead yourself (and by doing so, lead your people by example): daadkrachtig ondernemerschap/opportuniteitsfocus
  • Lead your people: de kracht van authenticiteit, passie en connectie
  • Lead your business: de kracht van duidelijke doelen en verwachtingen, en de nodige creativiteit

Daarna zullen Leentje Demeester (Fluvius) en Elisabeth Boeckx vertellen over de switch naar gedeeld leiderschap waar zij aan meegewerkt hebben. Fluvius wil gedeeld leiderschap verankeren in àlle lagen van het bedrijf. Sinds 2018 worden dingen op een andere manier geprobeerd, minder hiërarchisch. Sommige teams hebben al grote stappen gezet. In andere teams zijn hun initiatieven bijgesteld en soms ook weer verdwenen. Het invoeren van meer autonomie in een grote organisatie kan een proces van vallen en opstaan zijn. Leentje en Elisabeth getuigen eerlijk over het veranderingstraject bij Fluvius en delen praktische zaken waarmee ze aan de slag zijn.  

Mieke Vandewaetere komt op deze Pitstop tenslotte met een primeur: als Learning & Development Manager bij Matexi heeft ze recent met ups en downs een heel nieuw leiderschapsprogramma ontwikkeld. Een flinke klus waarbij rekening moest worden gehouden met de verwachtingen van de onderneming, de competenties van een heel divers managementteam, de benodigde skills voor de toekomst en lessen uit het verleden. Het resultaat heet Road to Leadership, een programma met verschillende modules en trajecten waar managers zich kunnen upskillen en seniors kunnen doorgroeien naar leiderschapsfuncties. Op de Pitstop kan Mieke vertellen of ze CEO zijn goedkeuring heeft gegeven. Spannend!

Programma

Donderdag 29 oktober 2020

13:15 - 13:30  - Onthaal
13:30 - 13:45  - Welkom door VOV
13:45 - 14:30  - Openingskeynote
14:30 - 14:45  - Pauze
14:45 - 15:30  - Sessie 1: Fluvius
15:30 - 15:45  - Pauze
15:45 - 16:30  - Sessie 2: Matexi
16:30 - 16:45  - Dagafsluiting door VOV

 

Praktische info

Locatie Online
Adres Online via Zoom

Kostprijs

Deze dag is onderdeel van de Pitstop op 29 en 30 oktober.

€ Gratis voor VOV-leden
€ 250 voor niet leden voor beide dagen, € 175 voor een dag. Stuur een mailtje naar info@vov.be (met facturatiegegevens), en we maken je deelname in orde

Prijzen zijn excl. btw

Type Open voor iedereen
Extra info

Deze Pitstop gaat door in de namiddag. Het tweede deel vindt plaats vrijdagvoormiddag. Na inschrijving ontvang je de week zelf een link naar de Zoomruimte waar de Pitstop plaatsvindt.

 

Vrijdagvoormiddag 30 oktober

De dag start met een wetenschappelijke keynote door professor Sven De Weerdt (UHasselt) 

De roep om werken en leren te integreren klinkt al meer dan 30 jaren lang door en wordt alsmaar belangrijker in een complexe wereld waarin wendbaarheid onafwendbaar noodzaak wordt. Leidinggevenden spelen een cruciale rol in het tot stand brengen van – dikwijls emergente, collectieve, in het werk zelf ingebouwde – leerpraktijken die de kwaliteit van het werk bevorderen. In deze keynote gaan we in op vragen zoals: Waaruit bestaan deze “levensnoodzakelijke” leerpraktijken?  Wat kunnen leidinggevenden doen om die tot stand te brengen?  Welke rol kan L&D spelen om hen hierin te ondersteunen?

Vervolgens brengen volgende leidinggevenden hun visie op leren in hun organisatie:

Jana Bervoets en Corneel Van Gorp zijn resp. leidinggevende en HR Business Partner bij Nike ELC. Medewerkers bij Nike worden verwacht zich drie doelstellingen eigen te maken: 1) grow yourself; 2) grow together en 3) grow the business. Om de eerste twee pijlers te ontwikkelen werd - geïnspireerd door the one and only Simon Sinek - het traject Find Your Why opgezet. Het idee: leidinggevenden kunnen hun team het best ondersteunen vanuit zelfbewustzijn, als ze sterk staan in hun rol en hun purpose. Sinek gaf een training aan het business team, enthousiaste leidinggevenden werden geupskilled door het Sinek-team en zij rolden het programma vervolgens uit. Jana en Corneel zijn trekkers in dit traject en delen graag hun ervaringen met jullie.   

Pascal Van Loo is directeur Personeel & Organisatie bij SYNTRA Vlaanderen en auteur van het boek Het Ronde Vierkant (2020). In deze sessie toont hij het L&D beleid van een organisatie in turbulentie vanuit zijn rol als leiding gevende en directielid. Ondanks de ontmanteling van dit overheidsagentschap, een politieke beslissing, blijven we volop inzetten op leren. De ambitie van onze directie is immers een lerende organisatie te bouwen. Daarin zijn we ver gevorderd en nemen we deze know how nu mee als bruidschat naar de 3 andere organisaties waar onze mensen en expertise verder zullen leven. Het betekende wel een omgooien van onze budgetcriteria om iemand op opleiding te laten gaan. Een verhaal met een concrete hybride aanpak: zowel bottom-up L&D beleid als top down keuzes om in te zetten op leren en ontwikkelen.

“Leiderschap in veranderlijke tijden en het belang van leren voor een veerkrachtige organisatie"

Als een pandemie onze wereld op z'n grondvesten doet daveren, dan is die situatie voor iedereen nieuw, ook voor leiders. Als we geen relevante ervaring of expertise hebben, krijg je snel een overweldigend gevoel van kwetsbaarheid, onzekerheid en angst. Maar als we durven opstaan en open staan om te leren worden we veerkrachtig. Ik wil met jullie enkele ervaringen delen over de voorbije 6 maanden, hoe ik als leider ben omgesprongen met de situatie en hoe ik heb getracht veerkracht in de organisatie te brengen (met vallen en opstaan).

Tinne Lommelen is doctor international business en was directeur van de School of Expert Education (SEE) aan UHasselt. In 2016 maakte ze de overstap naar VDAB, waar ze nu provinciaal directeur is. “Van een omgeving met vooral mensen met veel kansen, kwam ik terecht in die andere wereld: een omgeving waar mensen kansen zoeken en voor wie het leven veel minder meezit. Eén op drie van de Limburgse werklozen zijn meer dan twee jaar werkloos. Het zijn vaak mensen die wel willen, maar om verschillende redenen niet kunnen. Bijvoorbeeld omdat ze bepaalde sociale of digitale vaardigheden missen." Tinne legt uit waarom ze L&D binnen bedrijven zo belangrijk vindt en wat bedrijven kunnen doen om zoveel mogelijk talent te benutten. 

Na twee paralelle sessies, komen we terug voor een panelgesprek met deze vier sprekers.

Programma

Vrijdag 30 oktober 2020

09:15 - 09:30  - Onthaal
09:30 - 09:35  - Welkom door VOV
09:35 - 10:20  - Openingskeynote
10:20 - 10:35  - Pauze
10:35 - 11:05  - Breakout rooms 1: Jana Bervoets & Corneel Van Gorp (Nike) en Pascal Van Loo (Syntra)
11:10 - 11:40  - Breakout Rooms 2: Ellen Geens (ChangeLab) en Tinne Lommelen (VDAB)
11:45 - 12:15  - Panelgesprek met alle sprekers
12:15 - 12:30  - Dagafsluiting VOV


Praktische info

Locatie Online
Adres Online via Zoom

Kostprijs

Deze dag is onderdeel van de Pitstop op 29 en 30 oktober.

€ Gratis voor VOV-leden

€ 250 voor niet leden voor beide dagen, € 175 voor een dag. Stuur een mailtje naar info@vov.be (met facturatiegegevens), en we maken je deelname in orde

Prijzen zijn excl. btw

Type Open voor iedereen
Extra info

Deze Pitstop is opgedeeld in twe delen, het andere deel vindt plaats 29 oktober in de namiddag. Na inschrijving ontvang je de week zelf een link naar de Zoomruimte waar de Pitstop plaatsvindt. Dan vragen we je ook welke sessies je wilt volgen.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen