< Terug naar overzicht

Leve het verschil

Auteurs:Margreeth Kloppenburg, Jaco van der Schoor & Rob Groen
Uitgever:Academic Service, 162 blz.
ISBN:97890 5261 722 0
Prijs:€24.95
“Of een team goed samenwerkt, hangt niet af van sekse, leeftijd of culturele achtergrond. Het gaat om persoonlijkheden. De bepalende factor voor een succesvol team is de mate waarin het profiteert van de kracht van verscheidenheid.” Zo luidt het uitgangspunt van Margreeth Kloppenburg, Jaco van der Schoor en Rob Groen in ‘Leve het verschil!’.

In ‘Leve het verschil!’ spelen de inmiddels klassieke teamrollen van Belbin een essentiële rol. Aan de hand daarvan beschrijven ze de uniciteit van teamleden in stijlen van samenwerken. Ze zoeken een antwoord op vragen als:
• Welke rol speelt psychologische diversiteit bij samenwerken in teams?
• Hoe herken je onderlinge verschillen in samenwerkingsprocessen?

De auteurs beklemtonen vooral dat je moet gebruikmaken van de verschillen tussen teamleden. Dat maakt teams immers effectief, doordat de samenwerking soepeler verloopt en de conflicten doorbraken opleveren in plaats van energie vreten.

Margreeth Kloppenburg en Jaco van der Schoor schreven eerder ‘Hoera, een conflict!’ over waarom teams conflicten nodig hebben. Rob Groen introduceerde de teamrollen van Belbin in Nederland en schreef het boek ‘Teamrol en taal’.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen