< Terug naar overzicht

Nudge

Auteurs:Richard Thaler & Cass Sunstein
Uitgever:Business Contact, 303 blz.
ISBN:97890 470 0126 3
Prijs:€27.00
Een efficiënt preventiebeleid bereik je best op een slimmer manier. In 'Nudge' leggen Richard Thaler en Cass Sunstein (van de universiteit van Chicago) uit hoe dat kan.

Bedrijven moeten een preventiebeleid voeren. Ze worden verzocht hun medewerkers aan te sporen tot een gezonde levensstijl en ze zijn verplicht hen aan te manen tot veilig gedrag op het werk. Alle sermoenen, reglementen en wetten ten spijt, lukt dat lang niet altijd. Lees er de Special over veiligheid in HR square nr 71 (26 mei 2009) maar op na.
Wat moeten we dan doen? Repressief uithalen? Er is een andere aanpak mogelijk. Dat betogen Richard Thaler en Cass Sunstein (van de universiteit van Chicago) in 'Nudge'.
In de Nederlandse versie bleef de titel onvertaald. De uitgever plaatste laconiek de vertaling op de cover. Een ‘nudge’ is een por of duwtje in de goede richting. Daarover gaat het boek (en het puilt uit van de pittige voorbeelden): als je het slim (lees: gewiekst) aanpakt, kan je mensen op een vriendelijke manier naar betere keuzes leiden (zonder hen te beperken in hun keuzevrijheid).


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen