< Terug naar overzicht

Psychologie op de werkvloer

Auteurs:Dominique Haijtema
Uitgever:Business Contact, 141 blz.
ISBN:97890 470 0098 3
Prijs:€17.00
De Nederlandse psychologe Dominique Haijtema observeert gedrag op de werkvloer. Dat levert op zijn minst al boeiende lectuur op. Let op: uw slaapkamer verraadt u.

Vergeet al die duur verpakte persoonlijkheidstesten, assessment centers en andere selectie-instrumenten. Bezoek gewoon de woning van de sollicitant en ga vervolgens met hem of haar op café. Meer is er niet nodig om verrassend veel in een mum van tijd te weten te komen over iemands persoonlijkheid.
Daar hoort wel een woordje uitleg bij. Dat krijgen we van Dominique Haijtema in 'Psychologie op de werkvloer'. De Nederlandse psychologe schrijft onder meer voor Het Financieele Dagblad (de stevige zakenkrant die een spelfout in haar titel koestert). Op basis van haar columns in de krant stelde ze dit boek samen, wat meteen al de brede waaier van onderwerpen verklaart.
Haijtema heeft het zowel over ideaal leiderschap als over leiders die finaal struikelen over hun te zwaar geworden ego, ze schrijft zowel over liefde op kantoor als over het correct omgaan met wantrouwen, ze adviseert zowel over coaching als over het belang van luisteren. Ze slaagt er zelfs in een kleine handleiding voor geluk tussen de hoofdstukken te moffelen. Daar beukt ze toch wel wat te veel wijdopen deuren in om nog au sérieux genomen te willen worden. Wat ontzettend jammer is, want dergelijke uitglijders dreigen al gauw de bundel te overschaduwen, terwijl er best pittige passages in te sprokkelen zijn.
Maar u wil uiteraard eerst weten waarom u uw selectiemethode mag inruilen voor het bezoek aan huis bij de sollicitant. Daarvoor is Haijtema te rade gegaan bij Malcolm Gladwell en onderzoeker Samuel Gosling, die al meteen drie soorten aanwijzingen aanvinkt:

1. Hoe graag worden we gezien door anderen?
Om deze persoonlijkheidstrek te kunnen natrekken, moet u in huis op zoek naar signalen. Een ingelijst diploma van een gerenommeerde school betekent alvast statusgevoeligheid.

2. Welk gedrag kenmerkt ons nu echt?
Bewijsmateriaal van gedrag is zowat overal te vinden. Enkele frappante voorbeelden? Vuile was op de grond verraadt dat u te maken hebt met een slordig type. Een cd-collectie keurig gerangschikt op alfabet wijst op een zeer geordende bewoner.

3. Wat voor gedachten en gevoelens overheersen bij ons?
Geurkaarsen en decoratieve kussens in de slaapkamer onthullen veel meer dan menig gesprek. De slaapkamer is sowieso de beste plaats om rond te snuffelen als u iemand wilt doorgronden – en daarmee wordt in dit onderzoek nu eens niet verwezen naar seks.

De haalbaarheid om met een sollicitant naar huis te trekken en dan ook nog eens in zijn of haar slaapkamer rond te neuzen, is een ander paar mouwen. Misschien moet u dat assessment center dan toch maar niet afblazen.
Gelukkig doemen er minder bezwaren op tijdens het tweede deel van de alternatieve persoonlijkheidstest: ga met de sollicitant op cafébezoek. Ongetwijfeld krijgt u daar een uitgebreid zicht op de sociale vaardigheden van de man of vrouw. Dat cafébezoek is ook noodzakelijk, want met het bekijken van het huis alleen kan u niet ontdekken hoe spraakzaam en sociaal iemand is.
Dit voorbeeld onthult al evenveel over het boek: Haijtema werkt op basis van onderzoeken en allerhande wijsheden van managementgoeroes. Dat levert geen harde nieuwe feiten op, maar wel een al bij al boeiend palet van wetenswaardigheden, kritische noten en sporadisch inzicht. Af en toe valt Haijtema door de mand met een flauwiteit, maar vaker verrast ze ons aangenaam met kritische observatie en een ironische toets. Op het rek met vakliteratuur hoeven niet alleen loodzware handboeken te staan.


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen