Els Van Acker HR-directeur bij De Meyer

Els Van Acker is HR-directeur bij De Meyer, een familiaal metaalconstructiebedrijf in Temse dat al in 1904 werd opgericht als smidse, maar nu internationaal actief is en veel meer doet dan ijzers in het vuur houden. Van Acker is vertaler (HOGent, 1991) en volgde bijkomende HR-opleidingen bij Vlerick. Tussen 2017 en 2021 was zij Group HR Manager bij Versele Laga. Voordien was Van Acker bijna tien jaar HR & Finance Manager bij Process Automation Solutions.

Luc Mergaert eindverantwoordelijke HR Mariasteen

Het maatwerkbedrijf Mariasteen in Hooglede trok Luc Mergaert aan als eindverantwoordelijke HR. Mergaert is maatschappelijk assistent, specialisatie personeelsmanagement (Ipsoc, 1989). Hij startte onmiddellijk als dossierbeheerder bij ADMB, werd er later kantoordirecteur en stopte als coördinator en senior consultant in 2014. Tussen toen en nu was hij personeelsdirecteur bij Horeca Totaal Group.

Brigitte Van Den Houte VP Global HR bij The Leading Hotels of the World

Brigitte Van Den Houte is sinds april VP Global HR bij The Leading Hotels of the World, een keten met luxehotels in 80 landen en hoofdzetel in New York. Van Den Houte heeft een master in HRM (Vlerick, 2001) en begon in 1998 als HR Manager bij wat nu AUSY heet. Van eind 2002 tot eind 2005 was zijn Employee Relations Manager van een onderdeel van de Tessenderlo Group.

Ben Smeets directeur-generaal Rekrutering en Ontwikkeling bij FOD BOSA

Ben Smeets werd directeur-generaal Rekrutering en Ontwikkeling bij FOD BOSA (Federale Overheidsdienst Beleid en Ondersteuning). Smeets is master Criminologie (KU Leuven, 1984) en voegde daar later ook nog een bijzondere master in Publiek Management en Bestuurswetenschappen plus een MBA aan toe. Ondertussen was zijn lange mars door de instellingen aangevat. Van 1986 tot 1999 was hij directeur bij Binnenlandse Zaken. Na een paar tussenstappen in openbare dienst, werd Smeets directeur Organisatieontwikkeling bij de FOD P&O, waar hij meer dan 14 jaar zou blijven. Vanaf eind 2019 vervulde hij enkele interim-opdrachten bij de FOD BOSA, waar hij sinds deze maand dus ‘vast’ aan het werk is.

Gert De Boeck is HR Director bij skeyes

Gert De Boeck is HR Director bij skeyes, het vroegere Belgocontrol. De Boeck is master in de Romaanse Filologie (UGent, 1994) en deed er aan dezelfde universiteit ook nog een jaar Zakelijke Communicatie bij. Hij begon in de koppensnellerstiel bij VanRam, maar ging al snel (in 1997) als Recruitment Officer werken bij EDS. Daar evolueerde hij tot Comp & Ben Manager EMEA North.

Peter Hermans personeelsdirecteur Universitaire Ziekenhuizen Leuven

Zo groot zijn verdienste en prestaties mogen wezen, zo kort zijn cv. Peter Hermans, master in de Psychologie (KU Leuven, 1991), startte na zijn afstuderen bij de UZ Leuven als beleidsmedewerker Psychiatrie. In 1998 verkaste hij naar Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL) als beleidscoördinator. Na goed twee jaar werd Hermans er personeelsdirecteur. Tot hij nu dus terugkeerde naar de oude stal.

Guido Van Hamme personeelsdirecteur ZOL

Het Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL) vond in eigen huis een opvolger voor Peter Hermans als personeelsdirecteur. Guido Van Hamme is master in de Klinische Psychologie (KU Leuven, 2002). Hij begon in 2002 als klinisch psycholoog bij het ZOL en werd er diensthoofd Psychologie. Begin 2012 werd hij algemeen directeur van het Kinderpsychiatrisch Centrum in Genk. In 2019 keerde hij terug naar het ZOL als divisiemanager.

Ingrid De Wel HR Manager bij Norriq

IT-consultancybedrijf Norriq trok Ingrid De Wel aan als HR Manager voor België. De Wel heeft er hele carrière opzitten als recruitment manager in diverse bedrijven, soms als interim of deeltijds. Het langst was zij aan de slag bij LACO (data intelligence), tussen 2008 en 2015.

Samir Daouk is Global HR Business Partner bij Punch Powertrain

Samir Daouk is Global HR Business Partner bij Punch Powertrain. Hij begon zijn carrière in 1992 in de consultancy en werd in 2000 HR Manager bij NGA Human Resources in Brussel. Hij er in totaal 15 jaar blijven en onder meer promoveren tot HR Director Europe & Latin America. In 2015 werd hij CHRO bij het Nederlandse Raet (software) dat in 2018 werd overgenomen door Visma. Voor Daouk volgde dan een sabbatical, tot hij bij Supremia CHRO werd. Dat bedrijf gespecialiseerd in promotionele marketing ging vorig jaar failliet.

Sabine Sterckx is Talent Acquisition Manager EMEA bij IQVIA

Sabine Sterckx is Talent Acquisition Manager EMEA bij IQVIA, een internationaal consultancybedrijf voor de gezondheidssector. Zij is er verantwoordelijk voor de rekrutering in België, Nederland, Duitsland en Noord-Europa. Sterckx is master Handelswetenschappen en HRM (HUB-Ehsal, 2004) en evolueerde vanaf 2005 in rekrutering bij Randstad, Select HR, Deloitte, Intys HR en Swift.

Kim Meyssen is Diensthoofd Personeel bij Stad Ninove

Kim Meyssen is bachelor Tourism and Travel Services Management (Erasmus Hogeschool Brussel, 2006) en begon haar carrière ook in die brede sector. Zo was zij in 2007-2008 reisconsultant bij Connections. Na een paar tussenstappen ging zij als kantoormanager werken bij Tempo-Team, waar zij het HR-virus pas goed te pakken kreeg. Eind 2013 keerde Meyssen terug naar Connections, waar zij HR Generalist werd. Nu is zij dus Diensthoofd Personaal in de Oudste, de Stoutste en de Wijste der Steden.

Lien Michiels is Head of HR bij Amplifon

Amplifon, een gehoorspecialist met 150 vestigingen in België, trok Lien Michiels aan als Head of HR. Michiels is master Industrial & Organisational Psychology (VUB, 2010). Gedurende ruim acht jaar was zij actief bij Colruyt, eerst in rekrutering, later als HR Business Partner. Van medio 2018 tot begin dit jaar was zij HR Operations Manager bij Unilever.

Bart Dewaele is HR-verantwoordelijke bij Brustor

Sinds een tijdje is Bart Dewaele HR-verantwoordelijke bij Brustor, een familiebedrijf gespecialiseerd in zonnewering. Dewaele is bachelor Sociaal Agogisch en Personeelswerk (Katho Kortrijk). Hij was dossierbeheerder bij Easypay en startte in 2014 als HR Officer bij de Stadsbader-groep. Na een tussenstop van ruim een jaar bij The Commonwealth War Graves Commission, kwam hij aan boord bij Brustor.

Inge Vanstraelen is Directeur P&O bij Jessa Ziekenhuis

Inge Vanstraelen is een bijzonder veelzijdige persoon. Zij studeerde af aan de Universiteit Hasselt als master Toegepaste Economische Wetenschappen (1995) en startte als administratieve kracht bij Europ Assistance. Haar ondernemingszin toonde ze een eerste keer als zaakvoerder bij Disport. Daarna kwam het grote hoofdstuk bij Melexis waar zij van 1999 tot 2014 in dienst was. Eerst in de logistiek, dan in de verkoop (ook internationaal), als HR-manager Azië en als site manager in Tessenderlo.

Erika De Vos VP Human Resources bij Tessenderlo Group

Erika De Vos is VP Human Resources bij Tessenderlo Group. De Vos is master Toegepaste Economische Wetenschappen (Universiteit Antwerpen, 1996) en behaalde een postuniversitaire graad HRM (AMS, 1999). Ze zette haar eerste professionele stappen bij AGO Interim als office manager. In 1999 werd zij HR Consultant bij TNT, waar zij in 2006 vertrok als HR Manager Spring Global Mail. Vervolgens werd De Vos Head of Human Resources bij Base. Group HR Director was zij bij Spadel van 2011 tot 2015. Daarna was Devos nog HR Director bij Barry Callebaut en VP HR Group Functions bij Ontex.

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen