< Terug naar overzicht

Annelies Heens is de nieuwe directeur P&O Mariaziekenhuis Overpelt

Na een loopbaan van meer dan 40 jaar heeft Maria Vaesen in de loop van januari de fakkel overgedragen aan Annelies Heens als directeur Personeel & Organisatie in het Mariaziekenhuis van Overpelt. Annelies Heens had al ervaring als directeur Personeelsbele

Maria Vaesen was een toonaangevende figuur in het personeelsbeleid en de organisatiecultuur van het Mariaziekenhuis. "Ik wil iedereen bedanken met wie ik heb mogen samenwerken, en die mij geholpen heeft om het Mariaziekenhuis uit te bouwen tot een attractieve werkgever voor 'zorgzame en competente' medewerkers die er een professionele zorg- en dienstverlening leveren", schreef zij in een mail, waarin zij de directiewissel communiceerde.

In HR Square 126 van januari 2013 lieten we haar nog aan het woord over een bijzonder geslaagd project in het artikel 'Eerst naar de kern van de zaak' in het dossier over absenteïsme.

Annelies Heens (35) studeerde af aan de KU Leuven als master in de Toegepaste Economische Wetenschappen met een thesis over het personeelsbeleid in beschutte werkplaatsen en dagcentra. Eveneens aan de KU Leuven volgde ze aanvullend de opleiding Management en Beleid in de Gezondheidszorg.

Heens ging daarna onmiddellijk aan de slag in de zorgsector, waar zij gedurende vijf jaar hoofd Personeel was in het woonzorg- en revalidatiecentrum De Dennen in Malle. Na een korte tussenperiode van enkele maanden als consultant Rekrutering en Selectie bij De Witte & Morel, werd ze in 2006 directeur Personeelsbeleid in AZ Sint-Jozef in Turnhout, dat in 2009 fusioneerde tot AZ Turnhout.

Naast de andere taken die deel uitmaken van haar HR-functie, zal Heens zich de komende jaren samen met haar team vooral toeleggen op de invoering van de e-HRM-toepassing in het Mariaziekenhuis. "Deze toepassing laat toe de HR-processen te automatiseren en biedt aan de medewerkers ook veel mogelijkheden om via selfservice aanvragen te doen, wijzigingen door te geven, en dergelijke meer. Zo kunnen we de competenties binnen onze organisatie – zowel kwalitatief als kwantitatief – optimaliseren, de verschillende HR-processen nog consistenter uitvoeren en realtime managementinformatie beschikbaar stellen", aldus Annelies Heens.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen