< Terug naar overzicht

Annet de Lange hoogleraar 'Succesvol ouder worden op het werk'

Het College van bestuur van de Open Universiteit heeft dr. Annet de Lange benoemd tot bijzonder hoogleraar 'Succesvol ouder worden op het werk'. De Lange zal wetenschappelijk (praktijk)onderzoek initiëren en uitwerken, alsook als ambassadeur van dit specialisme optreden.

Het onderzoek binnen deze bijzondere leerstoel focust op psychologische mechanismen die bijdragen aan duurzame inzetbaarheid, zoals werkvermogen, competenties, zelfmanagement, eigenaarschap en de motivatie van werkenden tot hun (uitgestelde) pensioen. Annet De Lange: "Succesvol ouder worden op het werk vergt effectieve zelfmanagementstrategieën op het werk doorheen de hele levensloop. Via deze leerstoel kan ik op basis van wetenschappelijke theorieën en praktijkgericht onderzoek belangrijke nieuwe psychologische handvatten en interventies ontwikkelen om werkenden te ondersteunen in het duurzaam inzetbaar zijn en blijven op het werk."

Annet de Lange zal als ambassadeur de wetenschappelijke inzichten van succesvol ouder worden op het werk delen met het werkveld. Ze maakt een vertaalslag van prangende management- en arbeidsmarktvraagstukken inzake ouder wordende werknemers naar de wetenschap, en omgekeerd vertaalt zij beschikbare kennis en inzichten op dit gebied in handzame informatie en interventies voor de praktijk.

 

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen