< Terug naar overzicht

Annick Sools HR-directeur bij AZ Sint-Maarten

Annick Sools ruilt het RIZIV voor AZ Sint-Maarten, waar ze HR-directeur wordt.

Annick Sools

Annick Sools (42) studeerde in 1994 aan de KU Leuven af als licentiate in de Communicatiewetenschappen. In 1995 startte ze haar carrière als accountmanager bij MIA Office Europe (nu ING empoyee benefits network), een internationaal netwerk van verzekeringsmaatschappijen dat multinationals begeleidt in het optimaliseren van hun groepsverzekeringscontracten voor werknemers. Vijf jaar later ging ze aan de slag als consultant in functiewaardering en beloningsmanagement bij Berenschot België.

In 2002 stapte Sools over naar de federale overheidsdienst Personeel & Organisatie als adviseur loopbaanontwikkeling. De Copernicushervorming was toen volop aan de gang. Ze begeleidde er een aantal implementatietrajecten zoals de invoering van een nieuw loopbaansysteem, functiebeschrijvingen, functieclassificatie en personeelsplanning. Daarnaast was ze voorzitter van het Wegingscomité van de federale overheid.

In 2008 werd Sools beleidsadviseur HRM op het kabinet van de minister van Ambtenarenzaken, eerst bij Inge Vervotte en later bij Steven Vanackere. In 2010 begon ze als HR-manager bij het RIZIV. Ze introduceerde er onder meer e-HR, nieuwe tools voor selectie, promotie en mobiliteit, alsook een strategische personeelsplanning. Daarnaast startte ze met een opleidingsplanning, een leiderschapsontwikkelingstraject en budgetmonitoring. In 2014 voerde ze er het nieuwe loopbaan- en evaluatiesysteem voor federale ambtenaren in.

Sinds maart 2015 is Sools HR-directeur van AZ Sint-Maarten. Ze zal er het HR-beleid verder uitbouwen in lijn met het DNA van de organisatie, waarin de waarden kwaliteit, ambitie, samenwerking, openheid en respect centraal staan. “Het blijft een uitdaging om voldoende en snel de juiste medewerkers te vinden om de medische en de ondersteunende functies in onze drie campussen in Mechelen en Duffel in te vullen. De grootste uitdaging is echter het samenbrengen van de drie campussen in een hypermodern nieuwbouwziekenhuis in Mechelen in 2018. Hierin ligt immers een belangrijke rol weggelegd voor HR, zoals het samenbrengen en ondersteunen van teams die anders zullen moeten werken. Maar ook het hertekenen van de organisatiestructuur en de functies en het begeleiden van de leidinggevenden vergen aandacht. De ambitie is om tijdens dit project de betrokkenheid en het welzijn van de medewerkers te bewaken”, zegt Sools.

Het AZ Sint-Maarten maakt deel uit van Emmaüs, een zorgnetwerk van 22 voorzieningen en 6000 medewerkers. Het AZ Sint-Maarten telt 660 bedden, 1300 medewerkers en 180 artsen.

 

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen