< Terug naar overzicht

Caroline Van Damme Directeur HR AZ Sint-Jozef en PC Bethanië

Caroline Van Damme is de nieuwe HR-directeur voor de campus Malle-Zoersel van de Groep Emmäus, een koepel van 21 gezondheids- en welzijnsvoorzieningen. Van Damme is verantwoordelijk voor het HR-beleid bij het algemeen regionaal ziekenhuis Sint-Jozef en

Caroline Van Damme (40) ging na een aantal omzwervingen in het vormingswerk in 2000 aan de slag als voltijds senior consultant bij VOCA Training en Consult te Heverlee, dat zich richt op de gezondheids- en de welzijnssector, en dit zowel voor de private als de openbare instellingen. “Ik was onder meer huisconsultant van een aantal organisaties, waarbij ik gedurende minimaal twee jaar trajecten begeleidde om competentiemanagement te implementeren. Daarnaast gaf ik individuele coaching aan leden van directies en middenkaders. Ik deed ook teaminterventies bij crisissituaties zoals een nakende staking. Verder gaf ik opleidingen rond competentie-, veranderings- en kennismanagement, coaching en effectieve communicatie voor leidinggevenden”, legt Van Damme uit.
De functie van HR-directeur die Van Damme nu vervult, is nieuw. “Dat pioniersaspect spreekt me enorm aan”, motiveert Van Damme. “Het gaat ook om een uitdagende werkplek en ik krijg de kans om een langetermijnproject te realiseren. Als consultant was ik steeds ‘een passant’ in organisaties.”
Van Damme draagt de HR-verantwoordelijkheid over het AZ Sint-Jozef (een algemeen regionaal ziekenhuis) en PC Bethanië, dat een psychiatrisch ziekenhuis, een psychiatrisch verzorgingstehuis en ‘beschut wonen’ omvat.
“De doelstelling is om te evolueren van het klassieke personeelsgebeuren naar een geïntegreerd HRM”, stipt Van Damme aan. “Inhoudelijk liggen nog alle mogelijkheden open: na een exploratieperiode zal er een beleidsplan opgemaakt worden in samenspraak met de directieleden. Eigen accenten zal ik vooral leggen op het vlak van HRD, coaching en effectiviteit van vormingsinitiatieven.”

Groep Emmäus is een koepel van 21 gezondheids- en welzijnsvoorzieningen (bestaande uit algemene ziekenhuizen, centra voor geestelijke gezondheidszorg, ouderenzorg, gehandicaptenzorg, kinderdagopvang, bijzondere jeugdzorg, kinderzorg en gezinsondersteuning) in de regio Mechelen-Antwerpen. De groep telt meer dan 5500 medewerkers.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen