< Terug naar overzicht

Chris Verougstraete vertrekt bij Reuters

Reuters, het globale informatiebedrijf van Britse origine, trok in maart 2003 de Belg Chris Verougstraete aan als [i]Director of Human Resources[/i]. Zijn opdracht was binnen het kader van het [i]Fast Forward[/i]-herstructureringsprogramma een fundamentel

De jurist Chris Verougstraete (55) verdiende zijn sporen als HR-directeur en veranderingsmanager vooral bij Alcatel en bij Interbrew. Bij Alcatel werd hij aangetrokken door wijlen John Goossens en bracht hij het tot HR-directeur van de telecommunicatiedivisie met basis in Parijs. Bij Interbrew (nu InBev) was Verougstraete Vice-President Human Resources. Hij verliet de brouwersgroep in de periode dat het topmanagement herschikt werd en ook toenmalig CEO Hugo Powell opstapte.


Verougstraete werd begin 2003 dus weggeplukt door het uit het gelijknamige persagentschap gegroeide informatiebedrijf Reuters. Dat verkeerde toen in ernstige moeilijkheden, na enkele mislukte strategische koerswijzigingen. Reuters had in 2002 bijna een half miljard pond verlies geleden, het aandeel had maar liefst 90% van zijn waarde verloren. De uitdaging was niet min. Een nieuwe herstructurering onder de naam Fast Forward moest Reuters tegen 2006 weer op het rechte pad brengen. Daar hoorde een netto personeelsreductie van 19.000 naar 16.000 werknemers bij.


Maar volgens Verougstraete – die zich sterk laat inspireren door de HR-goeroe Dave Ulrich – was cultuurverandering veel belangrijker dan de afslanking en had HR daarin een cruciale rol te spelen. In een gesprek met De Standaard, een jaar geleden, lichtte hij zijn visie toe. Het personeelsbeheer van de oude stempel zou moeten wijken voor een HR-beleid op korte en lange termijn, ten dienste van de organisatie en de medewerkers. “Bij de andere taken hoort onder meer het motiveren van mensen, hen voorbereiden op verandering, hen duidelijk maken dat de status-quo niet zal blijven voortbestaan en het inventariseren van de vaardigheden die de organisatie nog mist”, zegde Verougstraete aan de krant.


Medio 2004 leek het inderdaad de goede richting uit te gaan met het veranderingsproces (en met de aandeelhouderswaarde). Maar op 26 juli 2005, tijdens een presentatie van alweer nieuwe toekomstplannen, bleken de problemen lang niet opgelost te zijn en was er kritiek te horen op de koers van het topmanagement. Het Reuters-aandeel doet het weer een stuk minder. In de slipstream van deze gebeurtenissen geraakte ook bekend dat Chris Verougstraete kort voor 26 juli “het directiecomité had verlaten”.


Verougstraete is momenteel met vakantie. Wij konden hem niet bereiken voor commentaar, maar Reuters bevestigde zijn ontslag.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen