< Terug naar overzicht

Christine de Meyer nieuwe HR Director Handicap International

Christine de Meyer is de nieuwe Human Resources Director voor de Belgische sectie van Handicap International. Ze stippelt het HR-beleid uit voor zo’n 50 medewerkers in Brussel, een 50-tal expats en zowat 700 medewerkers in de projectlanden.

Christine de Meyer (52) is licentiaat vertaalster Nederlands-Engels-Russisch aan het HIVT (1977). Ze behaalde ook een master Toegepaste Economische Wetenschappen aan de Universiteit Antwerpen (1986). Als HR-directeur en lid van de directie van Handicap International zal ze een HR-beleid uitstippelen gericht op de verdere ontwikkeling van de organisatie. Dit houdt zowel resourcing in als ontwikkeling van medewerkers en administratieve ondersteuning in een vrij complexe organisatie. Bovendien slaat dit zowel op de medewerkers in België als op de medewerkers in de buitenlandse missies.

Christine de Meyer bouwde haar carrière nagenoeg volledig op in de privésector. Zo was ze werkzaam in de financiële sector (bij Axa), in de dienstverlening (Inchcape en Hudson) en de biotechnologie en onderzoeksservices (Zeneca, Amgen en Eurofins). Ze oefende er uiteenlopende HR-functies uit met een internationaal karakter. Een op het eerste gezicht niet evidente achtergrond om als 52-jarige de overstap te zetten naar de ngo-wereld, maar Christine de Meyer zette de overstap heel bewust: “Deze nieuwe functie bij Handicap International geeft me de mogelijkheid mijn HR-ervaring in te brengen in een organisatie die zeer veel te bieden heeft, een bijzondere aantrekkingskracht heeft en – vanuit HR-perspectief – interessante groeiprocessen doormaakt.”

Handicap International helpt personen met een handicap hun onafhankelijkheid, waardigheid en rechten terug te winnen. De visie van de ngo is er één van een wereld waarin alle vormen van handicaps kunnen worden voorkomen, opgevangen of geïntegreerd, en waarin de rechten van personen met een handicap gerespecteerd en toegepast worden.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen