< Terug naar overzicht

Christophe Mouton nieuwe algemene directeur van AZ Maria Middelares

Christophe Mouton neemt fakkel over van prof. Pascal Verdonck als algemeen directeur van AZ Maria Middelares. Verdonck wordt voorzitter van de raad van bestuur.

Op 1 juli wordt Christophe Mouton de nieuwe algemene directeur van AZ Maria Middelares. Pof. Pascal Verdonck wordt de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur. Hij volgt er huidige voorzitter Bernard Simoens op.

Christophe Mouton (44) behaalde zijn diploma van burgerlijk scheikundig ingenieur aan de Universiteit Gent en daarna de titel van bedrijfskundig ingenieur aan de Vlerick Leuven Gent Management School. Hij vervolledigde zijn opleiding met het 'European Healthcare Leadership programme', Insead Fontainebleau in Frankrijk.

Mouton startte zijn loopbaan bij de Beaulieugroep en Philips. In 2000 werd hij administratief manager in UZ Leuven Gasthuisberg. Van 2005 tot en met 2013 was hij financieel-administratief directeur van Jan Ypermanziekenhuis in Ieper. Hij was er verantwoordelijk voor de realisatie van het masterplan nieuwbouw en de departementen financiën, informatica en technische dienst. Daarbij heeft hij het accreditatieproces van het ziekenhuis mee voorbereid.

Sinds september 2013 is hij werkzaam in Gent, eerst als financieel-administratief directeur in AZ Sint-Lucas en vanaf 1 januari 2015 als adviseur van de algemeen directeur in AZ Maria Middelares. Hij is bestuurder en bureaulid van de Belgische Vereniging van ziekenhuisdirecteurs.

Prof. Verdonck (52) behaalde zijn diploma burgerlijk bouwkundig ingenieur aan de Universiteit Gent en daarna achtereenvolgens de titels van bedrijfskundig ingenieur aan de Vlerickschool en licentiaat biomedische technieken. Hij bekroonde zijn studies door met grootste onderscheiding te promoveren tot doctor in de Toegepaste Wetenschappen.

Hij werd algemeen directeur van AZ Maria Middelares op 1 juli 2007. Sinds 1 september 1999 was hij bestuurder en lid van de algemene vergadering. Verdonck heeft in zijn loopbaan als onderzoeker vanaf het begin gekozen voor de biomedische ingenieurstechnieken en is sedert oktober 2002 voltijds hoogleraar in de biomedische ingenieurswetenschappen van de Universiteit Gent met gastprofessoraten aan Imperial College in London en KULeuven. Het hoogtepunt in zijn carrière als algemeen directeur van AZ Maria Middelares is ongetwijfeld de realisatie van de nieuwbouw

Vanaf 1 juli 2015 neemt hij zijn mandaat van gewoon hoogleraar in medische technologie aan de Universiteit Gent terug op. Hij wordt op 1 juli ook gedelegeerd bestuurder van MedTech Flanders, een organisatie die startende bedrijven in medische technologie begeleidt tot bij de patiënt.

Bron: ZorgAndersTV

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen