< Terug naar overzicht

Directiewissel in UZ Gent

Op 1 december 2011 neemt prof. dr. Rik Verhaeghe de functie van directeur Verpleging in het Universitair Ziekenhuis Gent op. Filip Demeyere, die de functie tot nu waarnam, wordt dan opleidingsconsulent.

Rik Verhaeghe vergezelt in afwachting van de effectieve invulling van zijn functie Filip Demeyere, de huidige directeur Verpleging. Filip Demeyere neemt tot eind november alle verantwoordelijkheden en bevoegdheden als directeur Verpleging verder op, zoals aangekondigd bij de directiewissel in juni. Vanaf 1 december wordt hij opleidingsconsulent voor nieuwe leidinggevenden in het ziekenhuis.

Rik Verhaeghe startte zijn loopbaan in 1980 in het UZ Gent, op de afdeling Intensieve Zorg. Daarna ging hij aan de slag op de afdeling Radiologie en Medische Beeldvorming. In 2000 maakte hij als senior wetenschappelijk medewerker de overstap naar de Vlerick Leuven Gent Management School. Later kreeg hij daar de dagelijkse leiding van het Onderzoekscentrum MINOZ en combineerde hij zijn Vlerick-activiteiten met een academische opdracht aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de UGent. In 2006 keerde hij terug naar het UZ Gent, om er als intern adviseur de Pegasos-reorganisatie mee te ondersteunen. Hij behaalde datzelfde jaar ook zijn doctoraat in de medisch-sociale wetenschappen. Sinds vier jaar is hij gastprofessor binnen de Vakgroep Maatschappelijke Gezondheidkunde van de UGent.

Bron: UZ Gent

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen