< Terug naar overzicht

Dirk Van de Velde van Alken-Maes naar AZ Damiaan

Dirk Van de Velde is sinds september HR-directeur in het Algemeen Ziekenhuis Damiaan in Oostende. Het ziekenhuis ontstond in 1999 uit de fusie van de ziekenhuizen Heilig Hart en Sint-Jozef, en telt ruim 1300 personeelsleden.

Dirk Van de Velde (51) behaalde aan de Universiteit Gent een master in de Psychologische en Pedagogische Wetenschappen en aan de Vlerick Leuven Gent Management School een master in HR-management. Hij studeerde eveneens aan Insead Business School Fontainebleau en IMD Business School Lausanne.

In 1985 begon Van de Velde zijn loopbaan bij Quick Restaurants als achtereenvolgens assistant manager in de vestiging van Gent, manager in Brugge en openingsmanager in Kortrijk. Vervolgens werd hij districtmanager Oost- en West-Vlaanderen, franchising field consultant Noord en verantwoordelijke training en interne communicatie, om in 1995 de functie van HR-manager Benelux op te nemen.

Van 2001 tot 2004 was hij HR-manager bij het toenmalige Yacht, dat deel uitmaakte van de Randstad-groep (nu Randstad Professionals).

Daarna vervolgde Van de Velde zijn loopbaan als HR-directeur bij Alken-Maes, de tweede grootste brouwer in België met 500 personeelsleden. Met een team van acht medewerkers stond hij onder meer in voor de ontwikkeling en implementatie van een cultural change programma, een performance management systeem, een reward policy, een sales academy en een employee selfservice programma. Hij was verantwoordelijk voor het sociale overleg, de interne en externe communicatie bij de talrijke reorganisaties zoals de sluiting van de brouwerij in Jumet, de sanering van de brouwerij in Alken en de overname van de brouwerij in Opwijk.

In september 2011 stapte Van de Velde over naar de zorgsector. Alle activiteiten van AZ Damiaan worden in oktober 2012 samengebracht in een nieuwbouwziekenhuis. "Het hoofddoel van mijn functie als HR-directeur bestaat erin om alle afdelingen te helpen bij het bepalen van hun toekomstige werking in het nieuwe ziekenhuis en om de beide campussen Sint-Jozef en Heilig Hart voor te bereiden op de verhuizing. Hiervoor zal ik sturing geven aan 45 werkgroepen. Mijn focus in dit eerste jaar zal dus hoofdzakelijk liggen op het vlak van organizational change & development. Een opdracht waar ik met veel goesting mijn schouders wil onder zetten.", aldus Van de Velde.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen