< Terug naar overzicht

Dominique Desombere ruilt ZNA voor MS-kliniek

Vanaf 11 oktober 2010 is Dominique Desombere diensthoofd HR bij het Nationaal Multiple Sclerose Centrum in Melsbroek. Zijn vroegere functie van directeur HRM in Ziekenhuis Netwerk Antwerpen wordt nu uitgeoefend door Ruth Verlinden.

Dominique Desombere (53) is licentiaat in de Rechten (VUB, 1980) en licentiaat in de Pers- en Communicatiewetenschappen (RUG, 1982). Hij startte zijn loopbaan bij Wolters Kluwer op de redactie Sociale Wetgeving in 1983, maar ontplooide zich daarna voluit in het HR-management. Dit gebeurde onder andere tweemaal bij Philips en in andere industriële en productiebedrijven.

Vanaf 1993 koos Desombere voor de zorgsector: hij was gedurende vijf jaar personeelsdirecteur in het Universitair Ziekenhuis Brussel (Jette) en werd in januari 2004 directeur HRM van Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA). Daar nam hij op 1 mei 2010 een sabbatical leave en werd toen opgevolgd door Ruth Verlinden.

De vzw Nationaal Multiple Sclerose Centrum in Melsbroek is beter gekend onder de populaire benaming MS-kliniek. De gespecialiseerde instelling beschikt momenteel over 134 bedden, verdeeld over zes verpleegeenheden. Er is tevens een revalidatiecentrum dat per dag plaats biedt aan 70 patiënten voor ambulante zorg. De MS-kliniek telt ongeveer 330 medewerkers. Dominique Desombere ziet de overstap als een nieuwe uitdaging om het HR-management in deze kliniek uit te bouwen van de basics tot en met de diverse HR-processen.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen