< Terug naar overzicht

Dominique Vandijck nieuwe algemeen directeur Icuro

Professor dokter Dominique Vandijck is de nieuwe algemeen directeur van ziekenhuiskoepel Icuro.

Dominique Vandijck studeerde onder meer Medisch-Sociale Wetenschappen (optie Beheer & Beleid) aan de UGent, en behaalde daar ook een doctoraat in de Medische Wetenschappen. Momenteel doceert hij aan UHasselt en UGent.

Zoals bepaald in het fusieprotocol tussen Zorgnet Vlaanderen en Icuro, zal Vandijck een transversale werking uitbouwen rond Quality & Safety, en deel uitmaken van het geïntegreerde directiecomité van Zorgnet-Icuro. Daarnaast zal hij tot eind 2017 instaan voor het administratief en financieel beheer van de vzw Icuro. Dat wil zeggen dat hij daarmee de transitiefase tot op het ogenblik dat de juridische fusie wordt voltrokken, zal overbruggen.

Icuro is net als Zorgnet een ziekenhuiskoepel. Nu beide de handen in elkaar slaan, groeien ze samen tot Zorgnet-Icuro, een netwerk dat zorgorganisaties groepeert en vertegenwoordigt uit de social profit in Vlaanderen, meer bepaald de algemene ziekenhuizen, residentiële en ambulante initiatieven uit de geestelijke gezondheidszorg en voorzieningen uit de ouderenzorg. Meer dan 775 erkende zorgorganisaties zijn lid van Zorgnet-Icuro. Samen stellen ze ongeveer 129.000 personeelsleden tewerk.

Bron: HealthCare Magazine, Zorgnet-Icuro (zorgneticuro.be)

 

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen