< Terug naar overzicht

Ellen De Wandeler nieuwe algemeen coördinator NVKVV, Jef Adriaenssens nieuwe coördinator voor de kaderopleidingen

Ellen De Wandeler volgt Michel Foullon op als algemeen coördinator van het NVKVV (Nationaal Verbond van Katholieke Vlaamse Verpleegkundigen en Vroedvrouwen). Jef Adriaenssens neemt de coördinerende rol voor de kaderopleidingen over.

Ellen De Wandeler (33) studeerde in 2003 af aan de Erasmus Hogeschool als sociaal verpleegkundige en behaalde nadien een licentie in de Medisch Sociale Wetenschappen aan de VUB. Recent voltooide ze een opleiding Management voor de ziekenhuisprofessional aan de Vlerick Business School.

Ze combineerde haar studieloopbaan met werken in de thuisverpleging Martiver, de dienst patiëntenbegeleiding van het UZ Brussel, de polikliniek van het ziekenhuis Inkendaal en de MS-kliniek in Melsbroek. Nadien werkte ze vier jaar in het oncologisch centrum van het UZ Brussel als studiecoördinator voor commerciële en niet-commerciële klinische studies. Sinds 2010 is ze binnen het Kankercentrum verantwoordelijk voor de opvolging van de maatregelen in het Kankerplan met betrekking tot preventie, zorg en ondersteuning van de patiënten. Ze is ook verantwoordelijk voor het continue overleg met de verschillende actoren betrokken in de strijd tegen kanker.

Sinds 18 augustus 2014 is De Wandeler de nieuwe algemeen coordinator van NVKVV, een beroepsorganisatie voor verpleegkundigen, vroedvrouwen, verpleeg- en ziekenhuisassistenten. Ze volgt Michel Foulon op, die eind augustus met pensioen ging.

Jef Adriaenssens (50) studeerde in 1986 af als gegradueerd ziekenhuisverpleegkundige aan het HIVSET in Turnhout. In 2008 behaalde hij een master Verpleeg- en Vroedkunde aan de Universiteit Antwerpen en startte met een doctoraat in Occupational Health Psychology aan de Universiteit Leiden. Zijn onderzoek focust zich op de voorspellende factoren van werkstress bij spoedgevallenverpleegkundigen. In oktober dit jaar is de verdediging van zijn doctoraat gepland.

Adriaenssens werkte sinds 1986 als verpleegkundige op de dienst spoedgevallen in Malle. Sinds 2009 is hij actief als coördinator van het Platform Wetenschap en Praktijk vzw waar hij 'evidence-based practice' in de zorg promoot en de uitbouw van www.portal4care.be begeleidt. Daarnaast is hij docent Wetenschappelijk Onderzoek aan Thomas More Kempen, campus Turnhout.

Op 18 augustus 2014 nam Adriaenssens de rol van coördinator kaderopleidingen over van Michel Foulon.

Bron: NVKV

 

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen