< Terug naar overzicht

Eric Vandepoele wordt BBTK-secretaris social profit voor regio Zuidoost-Vlaanderen

Vanaf september treedt Eric Vandepoele aan als vakbondssecretaris voor BBTK Aalst-Dendermonde-Ronse-Oudenaarde. Hij zal er de sector van de social profit opvolgen.

In die functie combineert Eric Vandepoele (49) zijn kennis van de zorgsector met zijn opgebouwde syndicale ervaring. Deelnemers aan de November Conference en lezers van HR Square kennen hem ongetwijfeld als spreker op de November Conference van 2009. Daar lichtte hij de syndicale invalshoek over retentiebeleid toe.

Eric Vandepoele ging in 1983 als verpleegkundige aan de slag in het AZ VUB te Jette (nu UZ Brussel), een functie die hij vanaf 1990 combineerde met een vakbondsengagement. Vanaf dat moment oefende hij steeds een mandaat uit als personeelsvertegenwoordiger, zowel in CPBW, OR als in de vakbondsafvaardiging.

Vandepoele, die zich doorlopend bijschoolt en gewaardeerd wordt omwille van zijn dossierkennis, is vanaf 2002 vast aan de slag bij de vormingsdienst van de BBTK. Als vormingsmedewerker van de socialistische bediendevakbond schoolde hij jarenlang afgevaardigden bij in de knepen van het vakbondsvak. Nu kiest hij opnieuw voor de praktijk door voor BBTK Aalst-Dendermonde-Ronse-Oudenaarde de sector van de social profit op te volgen. In die regio zal hij de vakbondsafgevaardigden uit de social profit met raad en daad bijstaan.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen