< Terug naar overzicht

Expat wil vooral carriere maken

Een Belgische werknemer die voor zijn bedrijf in het buitenland gaat werken, hoopt daarmee vooral een sterke carrierestap te zetten (54%) en een hoger loon op te strijken (32%). Collega-expats uit andere landen hechten relatief meer dan de Belg belang aan

Dit staat in een internationale studie van Robert Half Finance & Accounting bij meer dan 1765 HR- en financiële managers in elf landen: Australië, België (206), Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Ierland, Italië, Luxemburg, Nederland, Nieuw Zeeland en Tsjechië. Wereldwijd is carrièreplanning wel de belangrijkste motivatie om naar het buitenland te trekken (45%), maar voor Belgische expats weegt dit element nog zwaarder door dan bij collega’s uit de meeste andere landen. Alleen Fransen en Duitsers zijn nog meer op hun loopbaan gericht.

Australiërs (64%), Nieuw-Zeelanders (66%) en Ieren (64%) zijn er sterk op uit om te reizen en de wereld te verkennen. Duitse (32%), Tsjechische (32%), Italiaanse (32%) en Franse expats (30%) willen graag een andere taal leren. Deze culturele aspecten zijn minder aan de Belgen besteed: 35% van hen wil van de gelegenheid gebruik maken om te reizen (gemiddelde 42%) en 8% wil een nieuwe taal leren (gemiddelde 16%).

Verder valt het in de studie op dat de meeste werknemers verkiezen elders te gaan werken en zelden eerst de mogelijkheid bekijken om voor de huidige werkgever in het buitenland aan de slag te gaan (31% wereldwijd). Dat is vooral het geval in Luxemburg (54%), gevolgd door Frankrijk (43%) en België (41%). Toch zegt wereldwijd 30% (en 32% van de Belgische werknemers) wel eerst uit te zoeken wat er binnen het eigen bedrijf mogelijk is.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen