< Terug naar overzicht

Geert Van Kerckhove HR-directeur Wit-Gele Kruis West-Vlaanderen

Geert Van Kerckhove is sinds 26 december 2016 HR-directeur bij het Wit-Gele Kruis West-Vlaanderen.

Geert Van Kerckhove behaalde aan de Universiteit Gent een master Communicatiewetenschappen. In 1998 startte hij zijn loopbaan als junior consultant communication bij Bridge International Consulting in Zwijndrecht. In oktober 1999 stapte hij over naar de Vereniging voor Bos in Vlaanderen als communicatieverantwoordelijke. In maart 2008 ging hij aan de slag als coördinator HR, communicatie en financiën bij de vzw Werk en Economie, die focuste op de stad Antwerpen.

Na een reorganisatie bij de stad Antwerpen in het kader van een besparingsronde ging zijn functie op in de stadsdiensten. In het Zorgbedrijf Antwerpen vond Van Kerkhove snel een nieuwe werkgever. In juli 2010 startte hij er als HR-manager werving en selectie.

Midden 2014 verhuist Van Kerckhove naar de openbare vervoersmaatschappij De Lijn. Als manager rekrutering en ontwikkeling was het zijn eerste taak om samen met het team rekrutering uniforme selectieprocessen uit te tekenen en het competentiebeleid verder uit te diepen.

Sinds eind december 2016 is hij HR-directeur bij het Wit-Gele Kruis West-Vlaanderen. “Hier krijg ik de kans om te bouwen aan een HR-beleid. De organisatie is het voorbije decennium enorm gegroeid en kende een verdubbeling van het aantal medewerkers, ondertussen al 1400. Bovendien straalt de organisatie innovatie en kwaliteit uit. Twee waarden die ik zeer belangrijk vind. Maar de echte trigger om de overstap te wagen, is dat HR één van de vijf strategische doelstellingen is van de organisatie en dus ook mee zit aan de directietafel”, motiveert Van Kerckhove.

 

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen