< Terug naar overzicht

Geert Van Kerckhove manager Werving en Selectie Zorgbedrijf Antwerpen

Deze zomer nam Geert Van Kerckhove de functie van manager Werving en Selectie voor het Zorgbedrijf Antwerpen over van Joy Wezenbeek. Zij werd senior HR-partner in het Zorgbedrijf.

Geert Van Kerckhove (36) is licentiaat Communicatiewetenschappen (1997, UGent) en startte zijn loopbaan als junior consultant communicatie bij Bridge International Consulting. In 1999 stapte hij over naar de vzw Vereniging voor Bos in Vlaanderen, waar hij tot 2002 communicatieverantwoordelijke was. Hij ontwikkelde onder meer de externe en interne communicatiestrategie en was (hoofd)redacteur van het ledentijdschrift en de digitale nieuwsbrief. Hij trad ook op als coördinator van projecten in het kader van educatie en sensibilisatie. Tot maart 2008 nam hij als zakelijk coördinator van dezelfde vereniging diverse taken in het personeelsbeleid, de communicatie, redactie, projectwerking en financieel beleid op zich.

Daarna maakte hij de overstap naar de vzw Werk en Economie van Stad Antwerpen als coördinator HR, communicatie en financiën. Gedurende twee jaar stond hij in voor de ontwikkeling en implementatie van het HR-beleid en de HR-strategie, het opleidings- en vormingsplan, de interne en externe communicatie. Hij startte er ook een project van talentmanagement op via Appreciative Inquiry (AI) en introduceerde een waarderende aanpak bij evaluatiegesprekken.

Het Zorgbedrijf OCMW Antwerpen is sinds januari 2009 een dochtermaatschappij van het OCMW en een grote speler in de Antwerpse zorgsector met 4000 medewerkers en 15.000 klanten. Diensten die vroeger tot het OCMW behoorden, maken nu deel uit van het Zorgbedrijf: de rust- en verzorgingstehuizen, dienstencentra, thuiszorgdiensten, serviceflats, jeugdinstellingen en enkele administratieve en ondersteunende diensten.

Als manager Werving en Selectie is Geert Van Kerckhove van plan de selectieprocedures te verstevigen door onder meer de doorlooptijden in te korten, te zorgen voor sterke profielbeschrijvingen en de doelgroepen efficiënter te benaderen via specifieke rekruteringskanalen. Hij wil de AI-benadering koppelen aan competentiegericht interviewen bij de wervings- en selectiegesprekken, starten met employer branding en werken aan een positieve perceptie van het Zorgbedrijf bij potentiële toekomstige werknemers.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen