< Terug naar overzicht

Guido Van Oevelen neemt ontslag als bestuurder Acerta en voorzitter adviesraad Social Profit

Guido Van Oevelen kan om persoonlijke redenen niet langer deel uitmaken van de raad van bestuur van Acerta en zal ook de adviesraad Social Profit niet langer voorzitten.

Iets meer dan een jaar geleden kondigde HR-dienstengroep Acerta een opmerkelijke aanwinst aan in de raad van bestuur en de adviesraad Social Profit. Na de aankondiging van de Leerstoel Acerta Social Profit in samenwerking met de Universiteit Antwerpen in oktober 2009, de ontwerpcode voor deugdelijk bestuur van voorzieningen voor personen met een handicap, de overname van Shéhérazade, een bedrijf dat een loonmotor ontwikkelde speciaal voor de social profit, werd Guido Van Oevelen als onafhankelijk bestuurder bij Acerta Groep binnengehaald.

Guido Van Oevelen werd op 6 januari 1950 geboren in Essen en behaalde aan de KU Leuven een licentie in de Klinische Psychologie, evenals een licentie in de Medisch Sociale Wetenschappen en het Gezondheidsbeleid. In 1998 was hij betrokken bij de oprichting van vzw Emmaüs, een groep van meer dan 20 voorzieningen (5500 werknemers) actief in alle segmenten van de gezondheids- en welzijnszorg.

Sinds januari 2006 is Van Oevelen voorzitter van de raad van bestuur van het Zorgnet Vlaanderen. Hij deed eveneens beleidservaring op als bestuurder van Cera en Almanij. In 2008 werd hij voorzitter van Caritas Vlaanderen.

"Van Oevelen heeft met volle inzet het afgelopen jaar bewezen een meer dan waardevolle aanwinst te zijn voor de werking van Acerta en het engagement ten aanzien van de social-profitsector. Hij benadrukt dat de beslissing om dit engagement stop te zetten, is ingegeven door persoonlijke motieven. Acerta is Guido Van Oevelen zeer erkentelijk voor het verrichte werk", laat Acerta weten.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen