< Terug naar overzicht

Guido Van Oevelen onafhankelijk bestuurder bij Acerta

Met de aanstelling van Guido Van Oevelen als onafhankelijk bestuurder haalt HR-dienstengroep Acerta een expert uit de social profit aan boord.

Guido Van Oevelen (60) behaalde een licentie Klinische Psychologie aan de KU Leuven, net als een licentie in de Medisch Sociale Wetenschappen en het Gezondheidsbeleid. In 1998 was hij betrokken bij de oprichting van vzw Emmaüs, een groep van meer dan 20 voorzieningen (5500 werknemers) actief in alle segmenten van de gezondheids- en welzijnszorg. Sinds januari 2006 is hij voorzitter van de raad van bestuur van het VVI (Verbond van Verzorgingsinstellingen).

Van Oevelen deed eveneens beleidservaring op als bestuurder van Cera en Almanij. In 2008 werd hij voorzitter van Caritas Vlaanderen. Hij is ook voorzitter van de adviesraad Social Profit van Acerta, die een gespecialiseerd antwoord wil bieden op de vragen uit de sector. Andere leden van de adviesraad zijn Agnes Bode (Familiehulp VZW), Frank Cuyt (Vlaams Welzijnsverbond), Marleen Denef (Curia), Noël Devisch, Marianne Vael (UZ Leuven), Josse Van Steenbergen (UA) en Willy Verbeek (vzw Stijn).

De social-profitsector wint duidelijk aan belang voor de HR-dienstengroep. In oktober werd al de leerstoel Acerta Social Profit in samenwerking met de Universiteit van Antwerpen boven de doopvont gehouden. Er werd een ontwerpcode voor deugdelijk bestuur van voorzieningen voor personen met een handicap voorgesteld en Acerta lijfde Shéhérazade in, een bedrijf dat een loonmotor ontwikkelde voor de social-profitsector.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen