< Terug naar overzicht

Jan Renders wordt voorzitter van het Vlaams Welzijnsverbond

Na twee mandaten van vier jaar nam het Vlaams Welzijnsverbond afscheid van zijn voorzitter, Theo Rombouts. Op 23 september werd op de raad van bestuur Jan Renders verkozen als nieuwe voorzitter van de vzw.

Jan Renders is zeker geen 'onbekende Vlaming'. Na zijn studies werkte hij in de christelijke arbeidersbeweging. De laatste acht jaar was hij voorzitter van het ACW. Daar ging hij onlangs met pensioen. Zijn sociaal engagement wil hij verder gestalte geven in het Vlaams Welzijnsverbond: "Het welzijn van mensen, en vooral van de meest kwetsbaren, zal ook in de toekomst bijzondere aandacht vragen van de samenleving en de politiek. Hierbij heeft de non-profitsector een essentiële rol te vervullen."

Jan Renders stelt dat het Vlaams Welzijnsverbond in de eerste plaats moet werken aan de kwaliteit van het aanbod. Verder staan het versterken van de netwerken in de zorgsector op het programma, maar ook tegelijkertijd zoeken naar een hedendaags waardekader, dit wil zeggen een moderne identiteit voor het Verbond.

De nieuwe voorzitter is ervan overtuigd dat de welzijnssector de volgende jaren voor serieuze uitdagingen staat: "We hebben het dan niet alleen over de nieuwe vragen die op ons afkomen en het vinden van voldoende financiële middelen om hierop een antwoord te kunnen bieden. Vooral het blijven vinden van voldoende bekwame en gemotiveerde medewerkers wordt een uitdaging, naast de tendens van 'ontschotting', zowel binnen de sectoren als over de sectoren heen. Denken we maar aan de integrale zorg in de sector Ondersteuning van Personen met een Handicap, de multifunctionele centra en de Integrale Jeugdhulp. Het Vlaams Welzijnsverbond is uitstekend geplaatst om hiervoor de noodzakelijke samenwerkingsinitiatieven te ondersteunen met raad en daad."

Het Vlaams Welzijnsverbond groepeert in Vlaanderen en Brussel een 700-tal voorzieningen actief in de bijzondere jeugdzorg, de sector van personen met een handicap, de gezinsondersteuning, de kinderopvang en het vrijwilligerswerk met in totaal 26.000 personeelsleden.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen