< Terug naar overzicht

Jan Van Raes HR-directeur bij UZ Brussel

Het UZ Brussel heeft een nieuwe HR-directeur aangetrokken, Jan Van Raes, die meteen ook toegetreden is tot het directiecomité.

Jan Van Raes (52) is licentiaat in de Bedrijfspsychologie en in de Bedrijfskunde. Hij behaalde een doctoraat in de Psychologische Wetenschappen. In 1989 begon hij zijn loopbaan bij HR-dienstenbedrijf SD Worx als functioneel analist payroll. Daarna was hij er achtereenvolgens business-verantwoordelijke voor het personeelsbeleid, gewestelijk directeur Oost-Vlaanderen en verkoopdirecteur.

In 1999 maakte Van Raes de overstap naar de zorgsector als personeelsdirecteur van UPC KU Leuven, de universitaire psychiatrische ziekenhuisassociatie met 600 bedden en zo'n 900 medewerkers. Als personeelsdirecteur zorgde hij mee voor de uitbouw van UPC KU Leuven en begeleidde hij de fusie van UC Kortenberg en de psychiatrische afdelingen van UZ Leuven. Tevens werkte hij mee aan het behalen van een JCI-accreditering van de associatie in 2013.

De functie van personeelsdirecteur combineerde Van Raes met interim-management bij diverse organisaties. Daarnaast adviseerde en ondersteunde hij fuserende organisaties. “Dat hangt samen met mijn promotie in 2007 tot doctor in de Psychologische Wetenschappen met als onderwerp ‘Fusies en de illusie van de Quick Fix’. Het gaat om onderzoek naar wat fusies teweegbrengen bij medewerkers, en om het zoeken naar verklaringen waarom medewerkers (en het management) het zo moeilijk hebben bij grote herstructureringen en fusies”, verduidelijkt Van Raes.

Sinds 1 augustus 2015 is Van Raes HR-directeur van UZ Brussel. Hij zal er ook deel uitmaken van het directiecomité. Ook hier zal hij meewerken aan het behalen van een JCI-accreditering.

“Ik kijk er naar uit om te kunnen werken voor een organisatie die de ambitie heeft om, in een uitdagende context, de drie basisopdrachten van een universitair ziekenhuis (zorg, onderzoek en opleiding) op een performante wijze te realiseren. Grote betrokkenheid en inzet van de medewerkers is één van de succesfactoren en daar kan HR toe bijdragen. UZ Brussel als betrouwbare en zorgzame werkgever mee verder uitbouwen, zodat de betrokkenheid en inzet van iedereen verder gevoed en gesteund wordt - dat is de grote uitdaging”, vindt Van Raes.

Van Raes volgt Ann D’Haese op, die de voorbije 15 maanden interim-HR-manager was.

 

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen