< Terug naar overzicht

Jef Peeters gaat UZ Gent leiden

De raad van bestuur van het Universitair Ziekenhuis Gent besliste met unanimiteit van stemmen om Jef Peeters vanaf 1 oktober 2010 aan te stellen als gedelegeerd bestuurder van het ziekenhuis.

Jef Peeters volgt dan prof. dr. Francis Colardyn op die na een rijk gevulde loopbaan als medisch diensthoofd Intensieve Zorg, lid van de Medische Raad en de raad van bestuur, hoofdarts en sinds 2004 afgevaardigd bestuurder van het UZ Gent, op emeritaat gaat.

Jef Peeters (°1964) is licentiaat Psychologische en Pedagogische wetenschappen (UGent, 1987) en haalde een MBA aan Insead in 1991. Hij begon zijn loopbaan als consultant en verhuisde daarna naar de Verenigde Staten, waar hij onder meer als vicepresident actief was bij de Coca-Cola Company. Tussen 2004 en 2009 was hij algemeen directeur Bedrijfsondersteuning bij het ZiekenhuisNetwerk Antwerpen (ZNA) en gedelegeerd bestuurder ad interim bij een bedrijf in de ouderenzorg. Sinds 2008 heeft hij een onafhankelijke praktijk voor consulting en (interim-)management.

De gedelegeerd bestuurder wordt op voordracht van de rector aangesteld door de raad van bestuur voor een hernieuwbare periode van vier jaar.

Bron: Medinews, Universitair Ziekenhuis Gent

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen