< Terug naar overzicht

Jef Peeters is nieuwe gedelegeerd bestuurder UZ Gent

"Investeren in klantvriendelijkheid en in groei." Dat zijn de kernwoorden van de beleidsvisie die Jef Peeters voorlegt als nieuwe gedelegeerd van het UZ Gent.

Jef Peeters studeerde Psychologie aan de Universiteit Gent en haalde een MBA aan Insead in Frankrijk. Hij was onder meer vicepresident van Coca-Cola in Atlanta en COO van het Ziekenhuis Netwerk Antwerpen. Peeters wil die ervaring inzetten om de kwaliteit van de gezondheidszorg van het UZ Gent ook zichtbaar en tastbaar te maken op de campus en daarbuiten.

Klantvriendelijkheid is daarmee het sleutelwoord in de vernieuwingsoperatie die Jef Peeters zal doorvoeren. Hij wil dat onder meer doen door nog intenser en efficiënter te gaan samenwerken met zorgverstrekkers buiten het ziekenhuis: de huisarts, de thuisverpleegkundige, de kinesist, maar ook het rusthuis of zelfs het kinderdagverblijf.

"Alles draait rond de zorg en het gemak, het comfort van de patiënt en hoe we dat kunnen optimaliseren. Heel veel van onze zorg hoeft niet noodzakelijk in het ziekenhuis te gebeuren en kan evengoed, maar vaak makkelijker en goedkoper thuis. We moeten de patiënt niet alleen beter maken, maar vooral ook beter helpen", aldus de nieuwe gedelegeerd bestuurder. Hij wil ook inspanningen leveren om de toegankelijkheid van de campus te vergroten, de factuur duidelijker te maken en de kwaliteit van de maaltijden te verhogen.

Naast die klantvriendelijkheid is Peeters ook van plan te investeren in groei: "Ik wil jaarlijks bijkomend 1 miljoen euro vrijmaken om het baanbrekende onderzoek dat nu al bij ons gebeurt, extra te ondersteunen. Onderzoek naar kanker, infectieziektes, epilepsie en erfelijkheid, bijvoorbeeld. Er is 120 miljoen euro uitgetrokken voor de vernieuwing en modernisering van onze campus. We zijn halverwege die werken. Streefdoel is dat tegen 2020 UZ Gent één van de meest moderne, klantvriendelijke en toegankelijke universitaire gezondheids- en onderzoeksinstellingen van het land wordt."

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen