< Terug naar overzicht

Jobaanbod VDAB stijgt met een derde

De VDAB presenteerde van begin januari tot eind april van dit jaar al 74.325 vacatures. Dat is bijna een derde meer (+31%) dan in dezelfde periode vorig jaar. De groei van het jobaanbod is het sterkst voor hooggeschoolde functies.

De vraag naar hooggeschoolden is in 2006 met 46% toegenomen in vergelijking met het eerste trimester van 2005. Er werden in totaal al 21.539 vacatures voor hoogopgeleiden opengesteld. Het aanbod volgt die sterke vraag niet en voor sommige technische functies zijn er te weinig geschikte kandidaten. Dat maakt dat voor een aantal knelpuntberoepen de lonen sterk stijgen. Vooral informatici, meer bepaald ICT-projectleiders, profiteren van die hausse. Hun loon ligt gemiddeld 6% hoger dan een jaar geleden.

De 74.325 vacatures waarvan sprake, zijn deze binnen het ‘normaal economisch circuit’. Dit betekent dat tewerkstellingsprojecten en uitzendopdrachten hier niet bij ingerekend zijn. Van deze 74.325 vacatures staat ruim de helft, namelijk 39.351, nog open. Voor 83% van de afgesloten vacatures vond de VDAB een geschikte kandidaat. De 17% overige functieomschrijvingen werden om een andere reden (bijvoorbeeld: geen nood meer aan functie of andere keuze van rekruteringskanaal) afgerond.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen