< Terug naar overzicht

Joris Rombaut Zorgmanager van het Jaar

Joris Rombaut, algemeen directeur van woonzorgcentrum Sint-Elisabeth in Eeklo, is Zorgmanager van het Jaar.

Joris Rombaut won de prijs voor zijn bijzondere inzet voor het project De Zandkorrel, waarvan hij de drijvende kracht is. De Zandkorrel is een leefgroep voor mensen die lijden aan 'jongdementie', dementie die zich voordoet voor de patiënt 65 jaar oud is. In ons land komt dit voor bij 3000 tot 12.000 personen.

7 dagen op 7 kunnen mensen met jongdementie in leefgroep De Zandkorrel terecht voor aangepaste activiteiten. Zo is er een muziek-, relaxatie- en fitnessruimte voorzien. Daarnaast zijn er niet alleen verpleeg- en zorgkundigen, maar ook opvoeders, een logopedist, een kinesitherapeut en een ergotherapeut. Autonomie staat centraal in de benadering van De Zandkorrel: de mensen in de leefgroep kunnen zelf beslissen welke activiteit zij doen en worden daarbij ondersteund door de medewerkers.

Sinds november 2013 is er ook een nieuw gebouw in gebruik, dat plaats biedt aan 38 mensen met dementie en over 20 assistentiewoningen beschikt. Eén vleugel van dit gebouw is uitsluitend voorbehouden voor residenten met jongdementie.

Bron: Zorgnet Vlaanderen

 

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen