< Terug naar overzicht

Klaartje Theunis nieuwe voorzitter Verso

Wim Moessen geeft de fakkel na twee termijnen als voorzitter van Verso door aan Klaartje Theunis. Jean-Pierre Van Baelen is de nieuwe ondervoorzitter.

Klaartje Theunis is sectorcoördinator ouderenzorg bij Zorgnet Vlaanderen, één van de 18 federaties van Verso. Zij kreeg op 19 november een mandaat voor vier jaar van de algemene vergadering van Verso. Jean-Pierre Van Baelen, algemeen directeur van Olo vzw, zal haar bijstaan als ondervoorzitter.

Wim Moessen nam in 2006 het voorzitterschap over van ererector Roger Dillemans, die de voorzittersstoel bekleedde sinds de start van de organisatie in 1997.

Het voorzitterschap van professor Moessen werd gekenmerkt door een sterke groei van de sectoren binnen de social profit. Terwijl de brede social profit in 2006 nog 320.000 arbeidsplaatsen telde (15,7% van de Vlaamse tewerkstelling), was dit aantal tegen 2013 al gestegen tot 372.000 arbeidsplaatsen (17%). Tijdens de afgelopen acht jaar was professor Moessen bovendien getuige van een sterke professionalisering binnen de brede social-profitsector en zag Verso mede door zijn constructieve bemiddeling haar positie in het sociaal overleg versterkt worden.

Ook vandaag zijn er nog veel uitdagingen. “Het sociaal overleg in Vlaanderen maakt zich op voor een grondige facelift, met een vernieuwd VESOC, een nieuwe samenstelling van de VDAB en een nieuwe overlegstructuur voor het beleidsdomein Welzijn, Volksgezondheid en Gezin. Het is belangrijk dat het sociaal overleg voldoende rekening houdt met het gewicht van de social profit binnen de Vlaamse economie. Ook de implementatie van de zesde staatshervorming en de de krimpende budgetten zullen creativiteit vergen van de social-profitsector. Tot slot wil ik met onze partners binnen Verso inzetten op de samenwerking over sectoren heen met het oog op een meer geïntegreerde en cliëntgerichte dienstverlening”, zegt Klaartje Theunis.

 

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen