< Terug naar overzicht

Koen Michiels nieuwe CEO van ZNA

Koen Michiels wordt op 1 januari 2016 de nieuwe CEO van ZNA.

Koen Michiels is licentiaat Economische Wetenschappen (UGent), heeft een postgraduaat Fiscale Wetenschappen en volgde een managementopleiding aan de Vlerick Business School.

Michiels staat sinds 2000 aan het hoofd van AZ Nikolaas, dat het resultaat is van de fusie van verschillende ziekenhuizen in het Waasland, met campi in Sint-Niklaas, Beveren, Hamme, Sint-Gillis-Waas en Temse. Hij is ook voorzitter van de raad van bestuur van het Iridium Kankernetwerk.

Daarnaast is hij al jaren lid van de raad van bestuur van verschillende ziekenhuizen: AZ Sint-Jozef in Bornem, AZ Sint-Elisabeth in Zottegem, AZ Sint-Dympna in Geel en AZ Sint-Vincentius in Deinze. Michiels is ook gedelegeerd bestuurder van de vzw Abram, die vier woonzorgcentra en drie instellingen voor bijzondere jeugdzorg omvat. Ten slotte is hij bestuurder van Zorgnet Vlaanderen en lid van de Nationale Raad voor de Ziekenhuisvoorziening.

Op 1 januari 2016 wordt Michiels CEO van ZNA (ZiekenhuisNetwerk Antwerpen). Hij volgt er Bruno Holthof op, die sinds kort CEO van de Oxford University Hospitals is.

ZNA omvat drie algemene ziekenhuizen, zeven dagcentra, zes gespecialiseerde ziekenhuizen en een woonzorgcentrum. De groep stelt zo’n 6000 mensen tewerk, onder wie 600 artsen, die dagelijks zo’n 5000 patiënten verzorgen.

 

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen