< Terug naar overzicht

Luc Griep nieuwe directeur FOS

De Federatie Onafhankelijke Seniorenzorg (FOS) was al een tijdje op zoek naar iemand die kennis en praktijkervaring kon combineren. In de persoon van Luc Griep werd deze combinatie gevonden. Sinds 1 september 2008 is hij directeur.

Luc Griep heeft meer dan 20 jaar ervaring in de sector. Hij studeerde in 1986 af als verpleegkundige in Leuven en was nadien werkzaam in een openbare en een caritatieve voorziening. Na de voltooiing van zijn kaderopleiding binnen het NVKVV nam zijn loopbaan een andere wending en leidde hij drie rusthuizen van de groep Van den Brande doorheen opstartfases, uitbreidingen en reorganisaties.
"Als federatie zijn we ervan overtuigd dat we aan de vooravond van de vergrijzing steeds meer als ondernemer moeten leren denken”, aldus de nieuwe directeur. “Met FOS pleiten we voor meer ondernemerschap om onze zorg ook in de toekomst kwalitatief hoogstaand, toegankelijk én betaalbaar te houden."
FOS zet zich reeds meer dan 15 jaar in voor de belangen van ondernemers in de seniorenzorg en vertegenwoordigt met haar 170 leden 20% van de rusthuizen en 16% van de bedden in Vlaanderen. In 2009 zal onder meer prioritair gewerkt worden aan het tekort aan verpleegkundigen, administratieve vereenvoudiging, financiële incentives (premies nachtvergoedingen, ploegenpremies, afschaffing onroerende voorheffing, subsidies) en het verbeteren van o.a. de toegankelijkheids-, brandveiligheid- en energieprestatiewetgeving.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen