< Terug naar overzicht

Mieck Vos van consultancy naar zorgsector

Mieck Vos, tot voor kort senior manager bij KPMG, is directeur geworden van het Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg Mandel en Leie.

Mieck Vos (41) zet opnieuw een opmerkelijke carrièrestap. Na bijna twee jaar aan de slag geweest te zijn als senior manager bij KPMG is ze nu directeur van het Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg Mandel en Leie. Het centrum biedt ambulante hulp aan met een multidisciplinair team van een zestigtal professionals.
Vos: “Geestelijke gezondheidscentra werken vanuit zelfsturende en multidisciplinaire teams, die kinderen, jongeren en volwassenen ambulant verzorgen en begeleiden naar een beter functioneren. Het gaat om een unieke werkomgeving, die aangestuurd wordt via de vertaling van kwaliteitscriteria en resultaatsdoelstellingen. Medewerkers krijgen een grote zelfstandigheid bij hun job en dragen een zware verantwoordelijkheid, maar kunnen tezelfdertijd grote erkenning en waardering oogsten. Hun integriteit en engagement zijn uitzonderlijk. Deze omgeving en dit engagement trokken me aan en haalden me over de brug om serieuze loonoffers te leveren. In deze werkomgeving lijken de principes van ‘servant leadership’, ‘solutions based management’ en innovatie en creativiteit me erg belangrijk. Ik hoop in deze zaken mijn persoonlijke kracht te tonen en zo het centrum te versterken.”

Bij KPMG was Vos actief in het team People Services. Ze adviseerde zowel de publieke als de privésector. Voordien werkte ze zeventien jaar lang in de publieke sector. Tussen 2000 en 2007 was ze adjunct-stadssecretaris in Kortrijk. Ze schoeide er het personeelsbeleid op een nieuwe leest, moderniseerde de organisatiestructuur en speelde een voortrekkersol in het veranderingsproject voor de stad. Twee jaar (2005-2007) was ze lid van het directiecomité Oost-West-Vlaanderen van de Vlaamse Managementassociatie.
Eerder al was Vos twee jaar Afdelingshoofd Personeel, Organisatie en Kwaliteit bij De Lijn Oost-Vlaanderen.
Tussen 1995 en 1998 was ze HR-consultant bij het West-Vlaams Instituut voor Vorming van Overheidspersoneel (Wivo), een functie die ze ook twee jaar uitoefende in dienst van Effective Public Service. Ze begon haar carrière in 1990 als wetenschappelijk medewerker en assistent aan het Instituut voor de Overheid (KU Leuven).

Vos is licentiaat Politieke en Sociale Wetenschappen (KU Leuven). Ze heeft ook een postgraduaat Bedrijfskunde (Ehsal) en een certificaat EFQM-assessor bij CKZ (nu Amelior). Ze specialiseerde zich in sociaal recht.
In 2004 werd Vos genomineerd als Overheidsmanager van het Jaar en ontving ze de aanbevelingsprijs voor junior overheidsmanager. In 2005 werd ze bekroond met de HR-award van ADMB voor strategisch personeelsbeleid als projectleider van het nieuwe stadhuis Kortrijk.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen