< Terug naar overzicht

Mieck Vos van zorgsector naar academische wereld

Mieck Vos, voorheen directeur van het Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg Mandel en Leie, werd eind 2011 director HR Policy & Support voor de KU Leuven. Daarmee is een cirkel rond, want Vos studeerde en begon haar carrière aan dezelfde universiteit.

Mieck Vos (44) is master Politieke en Sociale Wetenschappen (KU Leuven), volgde een postgraduaat Bedrijfskunde (Ehsal), waarna ze zich verder specialiseerde in sociaal recht en kwaliteitsmanagement. In 1990 startte Vos als wetenschappelijk medewerker aan het Instituut voor de Overheid en als assistent aan het departement Politieke Wetenschappen bij professor Dewachter (KU Leuven). Van 1994 tot 1998 was ze HR-consultant bij het West-Vlaams Instituut voor Vorming van Overheidspersoneel (Wivo), een functie die ze ook twee jaar uitoefende in dienst van het team Effective Public Service (Coopers & L) Brussel.

Haar loopbaan als leidinggevende startte bij De Lijn Oost-Vlaanderen, waar ze afdelingshoofd Personeel, Organisatie en Kwaliteit was tot eind 2000. Vanaf 2001 was Mieck Vos adjunct-stadssecretaris in Kortrijk. Ze schoeide er het personeelsbeleid op een nieuwe leest, moderniseerde de organisatiestructuur en speelde een voortrekkersol in het veranderingsproject voor de stad. In 2004 werd Vos genomineerd als Overheidsmanager van het Jaar en ontving ze de aanbevelingsprijs voor junior overheidsmanager. In 2005 werd ze bekroond met de HR-award van ADMB voor strategisch personeelsbeleid als projectleider van het nieuwe stadhuis Kortrijk.

Na zeven jaar stapte Vos over van de publieke naar de private sector en werd ze senior manager van het team People and Change bij KPMG Advisory in Brussel. Na twee jaar zette ze in 2009 nogmaals een opmerkelijke carrièrestap en werd ze directeur van het Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg Mandel en Leie, waarmee ze kon proeven van de social profit.

"De KU Leuven telt bijna 10.000 medewerkers, van wie ongeveer 1800 professoren (zelfstandig academisch personeel). Meer dan 4500 medewerkers zijn academische staf. Toch is het gros van het aanwezige personeelsbeleid vandaag voornamelijk gericht naar de ondersteunende functies binnen deze organisatie", aldus Mieck Vos. "Als director HR Policy & Support is de uitdaging groot om gelijke tred te realiseren voor het geheel van medewerkers en een sterk HR te ontwikkelen ten dienste van die hele groep medewerkers. De missie is voor mij heel overtuigend en inspirerend. Ik noem het 'meewerken aan uitmuntende wetenschap, door het versterken van mensen'. De universiteitswereld heeft eigen behoeften, culturen en omgevingsfactoren die HR uitdagen om een aanpak op maat uit te werken. Er is bovendien op elke specialisatie binnen HR ook veel expertise aanwezig binnen de universiteit. De opdracht is dus om die aanpak op maat uit te bouwen én de aanwezige expertise op het juiste moment en met de juiste mensen te ontwikkelen samen met de sterke medewerkers van mijn team."

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen