< Terug naar overzicht

Mimi Lamote van ZNA naar Pearle

HR-manager Mimi Lamote ruilt in november ZiekenhuisNetwerk Antwerpen (ZNA) voor Pearle Europe. Ze krijgt als vicepresident de HR-verantwoordelijkheid over een aantal nog te bepalen regio’s en zal werken vanuit Amsterdam.

Sinds februari 2007 was Mimi Lamote (45) lid van het management van ZNA. Ze had de leiding over het personeelsbeleid, de interne en externe communicatie en de lokale ziekenhuiswerking. Ze blikt tevreden terug: “Ik heb altijd iets in een sociale context willen doen en ben blij dat ik in 2007 deze job heb aangenomen. Ik heb veel bijgeleerd over werken in een omgeving met overheidsgeld en over instanties, zoals medische en hygiënische raden, die ik daarvoor nauwelijks kende."
De vakbonden evenwel reageren in de media opgelucht over het vertrek van Lamote. Ze menen dat haar beleid te eng gericht was op management en te weinig op zorg en menselijkheid.
"Met deze nieuwe uitdaging keer ik terug naar een vertrouwde omgeving. Die van de commerciële zakenwereld en retail", verklaart Lamote. "Het is een welgekomen afwisseling na een periode van bijna drie jaar in de zorgsector. Wat me vooral aanspreekt in de functie, is de platte structuur en de snelle omgeving, waar continue actiegericht handelen primeert."

Lamote is licentiate en geaggregeerde Toegepaste Economische Wetenschappen en volgde onder meer een cursus People Management aan de Vlerick Leuven Gent Management School. Ze heeft er al een rijk gevulde carrière opzitten. Van 1988 tot 1995 was ze aankoopverantwoordelijke voor België bij kledingketen C&A. Na twee jaar als Europees aankoopverantwoordelijke bij Ebsco in Duitsland te hebben gewerkt, keerde ze terug naar C&A België als merchandise manager. In 1999 werd ze districtmanager voor C&A België, met onder meer de verantwoordelijkheid voor het personeelsbeleid van 14 winkels met 340 werknemers.

Vanaf 2001 behaalde ze, in de functie van algemeen directeur C&A België en Luxemburg, opmerkelijke resultaten: tussen 2001 en 2004 boog ze het resultaat om van verlies naar winst, verhoogde de omzet van 240 tot 342 miljoen euro en breidde het aantal winkels uit van 38 naar 73. In deze periode was ze ook lid van het directiecomité van het VBO en van de distributiefederatie Fedis. In 2005 stapte Lamote over naar een andere kledingketen: ze werd gedelegeerd bestuurder van de holding SCF (E5-mode).

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen