< Terug naar overzicht

Nancy Boulpaep van humanitaire sector naar ouderenzorg

Nancy Boulpaep maakte de overstap van Artsen Zonder Grenzen naar Soprim@, een koepelorganisatie van woon- en zorgcentra.

Nancy Boulpaep (39) behaalde een master Handelswetenschappen aan de Hogeschool-Universiteit Brussel (voormalig Vlekho), met als optierichting HRM. Zij verwierf eveneens de Vakbekwaamheid voor Nationaal en Internationaal Goederenvervoer over de Weg (Instituut voor Wegtransport), omdat ze al sinds 1995 de administratieve opvolging verzekert in het transportbedrijf van haar echtgenoot.

Zelf begon Nancy Boulpaep haar loopbaan bij het multinationaal veevoederbedrijf INVE, waar zij gedurende drie jaar instond voor alle elementen van de personeelsadministratie. In januari 2000 startte ze als HR administratieve assistente in de hoofdzetel van Artsen Zonder Grenzen in Brussel. Daar groeide ze door tot HR-adviseur en HR-referentiepersoon voor het personeelsmanagement, de competentie- en loopbaanbegeleiding.

In juni van dit jaar werd Boulpaep coördinator HR-beleid bij Soprim@, een organisatie die een kwaliteitsvol leven van senioren nastreeft, o.a. via omkadering van woon- en zorgcentra. Vanwaar die overstap? Boulpaep: "Na de tien boeiende en verrijkende jaren bij AZG, zocht ik opnieuw naar een sector en een job vol uitdagingen naar de toekomst en veel zingeving. De zorgsector heeft dit allemaal. Soprim@ streeft bovendien naar een evenwicht tussen beleid, bekwame medewerkers en de bewoners in de woon-zorgcentra, en daar werk ik graag aan mee. Mijn functie houdt in om op beleidsniveau creatieve en doeltreffende oplossingen aan te reiken rond werving, selectie en retentie van medewerkers met de focus op hun brede inzetbaarheid."

"Hierbij kijken we door een vierdimensionale positieve bril: we kijken niet enkel naar hun kennis en competenties (kunde) nodig voor de functie, maar ook naar de waarden van de medewerker (zijn), naar wat de medewerker wil (motivatie) en kan bereiken (talent)", licht Boulpaep toe. "Dit geheel stemmen we af op de organisatie, bij de aanwerving, maar eveneens doorheen de hele loopbaan van de medewerkers."

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen