< Terug naar overzicht

Siegrid Van Rompaey naar Zorgbedrijf Antwerpen

Siegrid Van Rompaey is de nieuwe HR-partner bij Zorgbedrijf Antwerpen.

Siegrid Van Rompaey (42) werkte van 1994 tot 2009 bij Nike. De eerste vijf jaar was dat op de afdeling customer service, waar ze meewerkte aan de opstart van een shared customer service center in het Europese hoofdkwartier van Nike in Hilversum. Ze leidde er zes maanden nieuwe medewerkers van diverse nationaliteiten op in het gebruik van de customer service applicaties. “Eén van de leukste ervaringen in mijn loopbaan, omwille van het contact met de verschillende nationaliteiten met toch elk hun specifieke karakteristieken”, zegt Van Rompaey.

Begin 2000 keerde Van Rompaey terug naar het distributiecentrum van Nike in Laakdal als specialist opleidingen. In die functie heeft ze de aanpak van opleidingen zien veranderen van een ad-hocbenadering naar een geïntegreerd opleidingsbeleid. Haar belangrijkste realisaties zijn het opstarten en uitbouwen van twee groepen interne trainers, waardoor er heel snel op opleidingsvragen van medewerkers kon ingespeeld worden.

Daarnaast werkte Van Rompaey een werkboek uit om medewerkers met loopbaanvragen de juiste begeleiding aan te bieden. Ook de implementatie van een opleidingsregistratietool staat op haar conto.

In 2007 was Van Rompaey, nog steeds bij Nike, HR-advisor voor de kantoorfuncties. Maar de economische crisis sloeg ook bij Nike toe. Eind 2009 diende een deel van de kantoormedewerkers af te vloeien, waaronder ook Van Rompaey.

Van januari tot december 2010 werkte Van Rompaey als HR-officer bij Mars Belgium. Daar optimaliseerde ze de al geïmplementeerde tijdsregistratietool, waardoor de heersende frustraties over fouten in de loonberekening verdwenen als sneeuw voor de zon. Ze werkte er een eenduidige bundel HR-policies & practices uit.

Siegrid Van Rompaey startte na afloop van dit tijdelijke contract in januari 2011 als HR-partner bij Zorgbedrijf Antwerpen. Ze is er het aanspreekpunt voor alle HR-gerelateerde vragen voor een interne klantengroep van een 600-tal medewerkers in de regio Antwerpen Centrum.

Van Rompaey: “Een minder fijne gebeurtenis, mijn ontslag bij Nike, heb ik aangegrepen om het roer helemaal om te gooien en voor een totaal nieuwe sector te kiezen. De zorgsector is voor mij onbekend terrein, maar het is een enorme kans om mezelf verder te ontwikkelen en ook in deze sector mijn strepen te verdienen. Daarnaast denk ik dat ik het levende bewijs ben van het feit dat een veertigplusser na een ontslag nog kansen kan krijgen op interessante uitdagingen.”

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen