< Terug naar overzicht

Theo Joris
HR-directeur Regionaal Ziekenhuis Sint-Trudo

Theo Joris (56) werd HR-directeur bij het Regionaal Ziekenhuis Sint-Trudo. Dit ziekenhuis heeft twee campussen in Sint-Truiden en telt ongeveer 80 artsen en 700 medewerkers.

Na studies Sociale Wetenschappen aan de KU Leuven startte Theo Joris zijn loopbaan in 1973 als personnel supervisor bij conservenfabrikant Marie-Thumas in Leuven en Geer. Vervolgens werd hij adjunct-personeelsdirecteur bij Terumo in Haasrode. In 1979 schakelde hij over naar de social-profitsector als hoofd personeelszaken bij Medisch Centrum Sint-Jozef in Bilzen. Tien jaar later keert Joris terug naar de privésector om de HR-afdeling van afvalverwerker van Gansewinkel te leiden. Hij bouwde de HR-afdeling van de Belgische vestigingen uit en was lid van de internationale HRM-cel van de groep. In 2004 stapt Joris opnieuw in de social-profitsector. Hij wordt deeltijds directeur HR, kwaliteit en communicatie bij Intesa, een instelling voor integrale gehandicaptenzorg in Midden- en Zuid-Limburg. Hij combineerde zijn functie met interim-managementopdrachten.

De raad van bestuur van Sint-Trudo installeerde een nieuw directiecomité, ondersteund door een 15-koppig managementteam. Pol Casteleyn, de manager HR-services van Sint-Trudo, blijft op post. Joris weet wat hem te doen staat: “Mee de HR-strategie bepalen en implementeren in lijn met de missie en de zorgstrategie van Sint-Trudo. Dit gaat gepaard met het ontwikkelen van een optimale, transparante organisatiestructuur, met duidelijkheid over verantwoordelijkheden en taken en aandacht voor competenties.” Hij zal zich ook inspannen om HR-kernprocessen zoals staffing, functioneringsbegeleiding, opleiding en ontwikkeling, arbeidsvoorwaarden, prestatie- en competentiemanagement verder uit te werken.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen