< Terug naar overzicht

Theo Joris HR-directeur bij Regionaal Ziekenhuis Sint-Trudo

Theo Joris is de nieuwe directeur human resources van het regionaal ziekenhuis Sint-Trudo. Hij treedt ook toe tot het vernieuwde directiecomité. Sint-Trudo is een middelgroot regionaal fusieziekenhuis op twee campussen in Sint-Truiden, met ongeveer 80

De raad van bestuur van het regionaal ziekenhuis Sint-Trudo heeft sinds kort een nieuw directiecomité geïnstalleerd en daarbij Theo Joris (56) aangetrokken als directeur human resources. Pol Casteleyn, de manager HR-services, blijft de directie assisteren en dit binnen het team van HR-directeur Theo Joris. Deze laatste is zeer te spreken over het HR-beleid van zijn nieuwe werkgever: “Het Regionaal Ziekenhuis Sint-Trudo heeft uitgesproken ambities om zich binnen het zorglandschap te onderscheiden, en is er zich zeer van bewust dat dit maar kan mits de permanente valorisatie en ontwikkeling van haar personeelsformatie en de hoge kwaliteit van haar medisch korps.”
Na zijn studies Sociale Wetenschappen aan de KU Leuven, startte Joris zijn loopbaan in 1973 als personnel supervisor bij conservenfabrikant Marie Thumas in Leuven en Geer. Vervolgens werd hij adjunct-personeelsdirecteur bij Terumo in Haasrode. In 1979 schakelde hij over naar de social-profitsector als hoofd Personeelszaken bij het Medisch Centrum Sint-Jozef in Bilzen. Tien jaar later keert Joris terug naar de privé-sector om de HR-afdeling van afvalverwerker van Gansewinkel te leidden. Hij bouwde de HR-afdeling van de Belgische vestigingen uit en hij was lid van de internationale HRM-cel van de groep. Hij leverde een opmerkelijk bijdrage aan de groei van deze onderneming en de professionalisering van haar personeelsbeleid.
In 2004 keerde Joris terug naar de social-profitsector. Hij werd deeltijds directeur Human Resources, Kwaliteit en Communicatie bij Intesa, een instelling voor integrale gehandicaptenzorg in Midden- en Zuid-Limburg. Hij was voorheen al jarenlang voorzitter van de raad van bestuur van deze instelling en begeleidde de organisatie bij de fusie van twee instellingen (Ago Borgloon en Elkon in Hasselt). Hij combineerde zijn functie met interim-managementopdrachten voor bedrijven als Rockwool in Roermond en Kyphon Europe in Zaventem.

Eind vorig jaar werden al drie nieuwe directieleden aangesteld door de raad van bestuur van Sint-Trudo:

- Raf Lippens als algemeen directeur. Hij studeerde geneeskunde aan de KU Leuven, waar hij ook de opleiding anesthesie en reanimatie volgde. In 1985 startte hij als anesthesist in het voormalige Sint-Jozefziekenhuis te Sint-Truiden. Dr. Lippens was lid van de medische raad en werd in 1994 aangesteld als hoofdgeneesheer van het fusieziekenhuis Sint-Trudo. In 2006 werd hij benoemd tot algemeen coördinator van het directiecomité, een opdracht die hij combineerde met zijn functie als hoofdgeneesheer.
- Jacky Bollen als hoofdgeneesheer. Hij studeerde eveneens geneeskunde aan de KU Leuven, specialisatie inwendige ziekten en gastro-enterologie. Hij startte zijn carrière in het voormalige Sint-Jozefziekenhuis, waar hij sinds 1978 werkt, eerst als internist, later als gastro-enteroloog. Dr. Bollen was ook jarenlang actief in de medische raad van het ziekenhuis.
- Nadia Kaczanowski als financieel directeur. Zij studeerde in 1999 af als handelsingenieur aan het Limburgs Universitair Centrum te Diepenbeek. Daarna werkte ze twee jaar als financieel coördinator bij Siemens. Vervolgens gaf ze vijf jaar lang communicatietrainingen en boekhoudopleidingen bij Cevora. Op 1 september 2006 trad ze in dienst bij het Regionaal Ziekenhuis Sint-Trudo als stafmedewerker beheer & controle.

Het nieuwe directiecomité van Sint-Trudo bestaat nu uit:
- dr. Raf Lippens, algemeen directeur
- dr. Jacky Bollen, hoofdgeneesheer
- Nadia Kaczanowski, directeur financiën
- Patrick Godfroid, directeur patiëntenzorg
- Nicole Van Hoof, directeur kwaliteit en systemen
- Theo Joris, directeur HR

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen