< Terug naar overzicht

Theo Joris (van Gansewinkel) naar social profit

Vanaf 1 oktober zet Theo Joris (53) zijn carrière verder in de sociale sector. Hij wordt directeur van Intesa VZW, een organisatie voor integrale gehandicaptenzorg in Midden- en Zuid-Limburg. Joris wordt er bevoegd voor HRM, communicatie, organisatieontw

Commentarieert Theo Joris: “Door de schaalvergroting binnen de zorgsector is daar de behoefte ontstaan aan professioneel management. Omdat de personeelskost ongeveer 80% van de totale omzet van de instellingen uitmaakt, is HRM in de sector van primordiaal belang. Vanuit mijn persoonlijke overtuiging en inzichten wil ik deze uitdaging dan ook bewust aangaan.”


Theo Joris studeerde Sociale Wetenschappen en Communicatiewetenschappen aan de KU Leuven. Hij startte zijn carrière in 1974 als personnel supervisor bij Marie Thumas in Wilsele en Geer. Later werd hij adjunct-personeelsdirecteur bij Terumo in Haasrode. De sociale sector is niet nieuw voor hem: van 1979 tot 1990 was Joris diensthoofd Personeelszaken bij Medisch Centrum Sint-Jozef in Bilzen. Daarna werd hij lid van de HRM-cel Benelux Groep van Gansewinkel en HR-manager van de bedrijven in België. Bij dit afvalverwerkingsbedrijf leverde hij een opmerkelijke bijdrage aan de groei van de onderneming en de professionalisering van het personeelsbeleid (zie ook Interview in HR Square nr. 12, maart 2004).

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen