< Terug naar overzicht

Wouter Benoit van consultancy naar OCMW Roeselare

Wouter Benoit startte begin mei als directeur Personeel & Organisatie bij het OCMW en Stedelijk Ziekenhuis Roeselare. Hij laat de consultancy bij Hudson en WFCC achter zich.

Wouter Benoit (40) zal samen met de personeelsequipe het ingezette veranderingstraject van zowel het OCMW als het Stedelijk Ziekenhuis in Roeselare mee mogelijk maken. De uitdaging bestaat erin de rol van HR te laten evolueren naar deze van een strategische partner bij de uitvoering van het beleid. Benoit zal hierbij samenwerken met onder andere OCMW-secretaris Geert Sintobin, die in september 2007 overkwam van de FOD Personeel & Organisatie. Sintobin was er als directeur-generaal Personeel onder meer verantwoordelijk voor de invoering van een functieclassificatiesysteem en een vernieuwd prestatiemanagement.
Wouter Benoit is licentiaat Sociale en Militaire wetenschappen (Koninklijke Militaire Academie, 1992), master Industrieel Ondernemingsbeleid (EHSAL, 1994), master-practitioner in het Neuro-Linguïstisch Programmeren (School voor NLP, 2004) en systeemtherapeut (Korzybski Instituut, 2007).
Hij begon zijn professionele carrière als officier in de krijgsmacht, waar hij betrokken was bij kwaliteitsprojecten en HRM-beleid. Na acht jaar krijgsmacht ging hij in 2000 aan de slag als stafmedewerker bij WIVO (vorming, training, opleiding, selectie, assessment, consulting, coaching en teambegeleiding voor lokale besturen). In die hoedanigheid begeleidde en ondersteunde hij diverse lokale besturen bij hun inspanningen naar een beter personeelsbeleid en meer efficiënte organisatie. Daarna was hij twee jaar senior consultant bij Hudson en anderhalf jaar managing consultant bij WFCC/Blossom. Competentie-, carrière- en talentmanagement, leiderschapsontwikkeling en coaching behoorden tot zijn werkterrein. Benoit is vandaag nog zelfstandig coach en loopbaanbegeleider. Daarnaast is hij lid van de raad van bestuur van BIK, een organisatie actief in de sociale economie.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen