< Terug naar overzicht

Wouter De Ploey nieuwe CEO ZNA

Voormalig McKinsey-consultant Wouter De Ploey is de nieuwe CEO van Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA).

Wouter De Ploey (50) studeerde Economie aan de KU Leuven en behaalde daar ook een baccalaureaat Filosofie. Hij doctoreerde in de Economie aan de University of Michigan (Ann Arbor, VS).

Van 1992 tot september 2015 was hij actief als managementconsultant bij McKinsey & Company. Zijn domein van activiteit was het bank- en verzekeringswezen met een functionele focus op ICT. Wereldwijd was hij binnen McKinsey & Company ook verantwoordelijk voor een aantal opleidingsprogramma’s en lid van het evaluatiecomité voor junior partners.

De Ploey is voorzitter van het Museum voor Hedendaagse Kunst van Antwerpen (MUHKA), ondervoorzitter van de Kamer van Koophandel van Antwerpen-Waasland en lid van de raad van bestuur van Odisee, één van de grootste onderwijsinstellingen van Vlaanderen. Ten slotte is hij ook adviseur bij de raad van bestuur van Uitgeverij Lannoo en GIMV-XL, het grootste fonds voor midcap-bedrijven in Vlaanderen en Brussel.

De Ploey was na het vertrek van Bruno Holthof CEO ad interim. Eerst zou Koen Michiels, CEO van AZ Nikolaas, Holthof vervangen, maar dat ging uiteindelijk niet door.

Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA) omvat in en rond Antwerpen drie algemene en zes gespecialiseerde ziekenhuizen. Daarmee is het ook het grootste Belgische fusieziekenhuis met ongeveer 2500 bedden. In Antwerpen behaalt ZNA zelfs een patiëntenaandeel van 44 procent. De groep telt 6000 medewerkers, onder wie zo'n 600 artsen. Ze staan in voor ongeveer 5000 patiënten per dag. Met jaarlijks ruim 1 miljoen consultaties, labonderzoeken en medische beeldopnames en zo’n 120.000 opnames, is ZNA de grootste zorgverstrekker in België.

Bron: ZNA

 

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen