Diversiteit aan de top? Zwijg erover tegen beleggers!

Bedrijven die vrouwen benoemen in de raad van bestuur worden daarvoor gestraft op de beurs. De waarde van het bedrijf wordt gedurende twee jaar lager ingeschat, reveleert nieuw onderzoek bij 1644 beursgenoteerde bedrijven door de Franse business school Insead. De lagere beurswaarde heeft niets te maken met de prestaties van het bedrijf of de kunde van de topvrouwen, maar alles met de beeldvorming bij aandeelhouders.

Gig-werknemers voelen zich eenzaam en machteloos

Naarmate de gig-economie groeit, neemt ook het aantal voor- en tegenstanders toe. Volgens de optimistische visie geeft de kluseconomie werknemers de kans om zelf hun lot in handen te nemen en zou ze leiden tot meer economie. De meer pessimistische visie ziet een groter risico op precaire werkomstandigheden: gig-werknemers die vaak verstoken van menselijk contact hoppen van de ene opdracht naar de andere. Hoe zit het nu?

Minder bedienden krijgen bonus

Een op de vijf bedienden in de privésector krijgt dit jaar een bonus. Dat is ongeveer vijf procent minder dan in 2017 en 2018. Toen ontving nog een op de vier een bonus. De daling wijst erop dat de marges bij de bedrijven het voorbije jaar kleiner zijn geworden. De collectieve bonus blijft populairder dan de individuele.

“Te veel zelfvertrouwen is een probleem voor leidinggevenden”

“Het is verkeerd zelfvertrouwen en charisma talenten te noemen”, stelt Tomas Chamorro-Premuzic van University College London en Columbia University. “Want daardoor kunnen narcisten en psychopaten veel te gemakkelijk de organisatieladder beklimmen.” De organisatiepsycholoog pleit voor meer data-gedreven selectie van leidinggevenden.

Gebrek aan verpleegkundigen en hogere sterfte in ziekenhuizen

Er is een verband tussen het aantal verpleegkundigen in hospitalisatiediensten en sterfte bij de patiënten die ze verzorgen. Onderzoek van de Universiteit Antwerpen toont aan dat bij een hoger aantal verpleegkundigen op hospitalisatiediensten er minder patiënten onverwacht overlijden.

Sociale verkiezingen: wat (de)motiveert de kandidaat?

Wie zijn de werknemers die zich kandidaat stellen voor sociale verkiezingen? En wat is hun drijfveer? Arbeidssocioloog Maarten Hermans (HIVA-KU Leuven) zocht het antwoord en deelt zijn belangrijkste inzichten.

Sollicitanten niet happig op gebruik AI

Een volledig geautomatiseerd rekruteringsproces valt niet in de smaak van sollicitanten wegens te onpersoonlijk. De rekrutering overlaten aan een computer of robot zorgt voor een negatieve perceptie van het bedrijf en het werkgeversimago.

Aantal ‘werkbare’ jobs blijft dalen

Amper de helft van de werknemers heeft ‘werkbaar werk’, zo leert de recentste werkbaarheidsmeting van SERV - Stichting Innovatie & Arbeid. De doelstelling van de Vlaamse regering om het aantal werkbare jobs te doen stijgen tot 60 procent in 2020 lijkt daarmee heel ver weg.

Wie werkt, maakt het meeste kans op een nieuwe job

Meer dan de helft van werknemers die voor een nieuwe job aangeworven worden, zijn al aan het werk. Slechts 14 procent is werkzoekend. Dat blijkt uit een onderzoek over loopbaanbewegingen. Het is voor het eerst dat die bewegingen zo gedetailleerd in kaart zijn gebracht.

Langdurig zitten nieuw gezondheidsrisico

Repetitieve arm- en handbewegingen en omgaan met lastige mensen blijven de belangrijkste gezondheidsrisico’s op het werk. Dat blijkt uit de derde Europese bedrijvenenquête naar nieuwe en opkomende risico’s (ESENER-3). Gezondheidsrisico’s door langdurig zitten komt voor het eerst in de top drie binnen.

Loonindexering bedienden privésector slechts 0,80 procent

Bedienden die verloond worden volgens het Paritair Comité voor Bedienden (PC 200) zien hun loon in het begin van elk jaar aangepast aan de evolutie van de levensduurte. Voor 1 januari 2020 mag de sector een loonindexering met 0,80 procent verwachten, volgens een simulatie van Acerta.

Dumpen of (her)lezen - Human Resource Management: Back to Basics

Het boek 'Back to Basics' van Filip Lievens geeft een overzicht van alle deeldomeinen van HR-management, telkens met een verwijzing naar de meest recente wetenschappelijke inzichten op dat vlak. Het lijkt een werk dat elke HR-verantwoordelijke in zijn schuif moet liggen hebben. Aan HRM-professor Eveline Schollaert (UGent) vroegen we uit te maken of dat nog altijd het geval is.

Vloeken kan deugd doen en… beleefd zijn

Grof taalgebruik is vaak te horen op de werkvloer. Britse werknemers horen gemiddeld elf vloekwoorden per dag. Al zou af en toe eens vloeken niet nefast zijn voor het moreel.

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen