Technisch geschoolde medewerkers onvindbaar

Bedrijven zijn naarstig op zoek naar technische en wetenschappelijke profielen, maar die zijn zo goed als onvindbaar. Ze vragen meer investeringen in en promotie van technisch onderwijs door de overheid. Werkgevers zwaaien met meer loon en meer autonomie om technische jobs aantrekkelijker te maken.

Dienstencheques: duurzame tewerkstelling en grotere kans op arbeidsongeschiktheid

Het systeem van dienstencheques biedt werk aan bijna 150.000 personen en slaagt erin laaggeschoolde vrouwen duurzaam uit de werkloosheid, het zwartwerk en de inactiviteit te halen. Er is echter een keerzijde. Tewerkstelling met dienstencheques heeft een negatieve invloed op de gezondheid van de gesubsidieerde werknemers.

Van de bak naar het werk

De eerste negen maanden van 2019 stapten 596 gedetineerden in het ‘aan de bak’-programma van de VDAB. Dit programma begeleidt gedetineerden naar werk met het oog op hun herintegratie.

HR-trends bij Top Employers: betere communicatie, social leren en maatwerk in beloning

Het aantal door Top Employers gecertificeerde Belgische bedrijven is in 2020 weer gegroeid, dit jaar zelfs met 15 procent, meteen de grootste stijging in vijf jaar. Het wijst op het toenemende belang van personeelsbeleid in bedrijven, waar HR niet langer alleen maar op de hoogte wordt gebracht van de bedrijfsstrategie, maar deze daadwerkelijk mee bepaalt en uittekent.

KU Leuven lanceert matchingtool voor ingenieursstudenten en industrie

Onderzoekers van de KU Leuven hebben drie types ingenieurs gedefinieerd. Aan de hand van een online test ontdekken studenten bij welk type ze aanleunen. Op basis daarvan kunnen ze op zoek naar een job die bij hen past. Deze nieuwe online tool is het resultaat van een onderzoekssamenwerking tussen KU Leuven, TU Delft en TU Dublin. De tool werd bovendien ontwikkeld in nauw overleg met de industrie.

Ziek en toch werken? Het gebeurt steeds minder

Werknemers denken steeds vaker aan hun gezondheid. Belgische werknemers werken door op een derde van hun ziektedagen. In 2014 werkten zij nog op bijna de helft van hun ziektedagen door.

Vrees voor ‘smartphonezombies’ is niet gefundeerd

De negatieve impact van smartphones op productiviteit en humeur valt reuze mee. Dat suggereert onderzoek van Niklas Johannes van de Radboud Universiteit. Hij onderzocht online waakzaamheid of “de alertheid die je voelt als je smartphone in de buurt is. Je bent je toestel dan in feite continu aan het observeren, met constant de gedachte in je achterhoofd dat het wel of niet kan trillen.”

Guido De Paepe (Carglass): “Maak niet van alles change”

“Carglass herstelt, Carglass vervangt.” De slogan klinkt al sinds 1992 vertrouwd in de oren. In 2017 kwamen daar vier woorden bij, waardoor Carglass van de ene op de andere dag een andere organisatie werd. CEO Guido De Paepe schetst het traject dat ermee gepaard ging.

Gig-werknemers gevangen in ‘app-val’

De manier waarop gig-bedrijven hun werknemers classificeren is moreel en juridisch twijfelachtig, stelt nieuw onderzoek van dr. Magdalena Cholakova en prof. Joep Cornelissen van Rotterdam School of Management (RSM - Erasmus Universiteit Rotterdam). De studie onderzoekt of het gerechtvaardigd is dat Uber en anderen werknemers als ‘zelfstandig’ omschrijven in de plaats van als ‘in loondienst’.

Een op vijf werkenden heeft het mentaal moeilijk met digitalisering

Wie zichzelf als digitaal vaardig beschouwt, heeft meer vertrouwen in de eigen professionele toekomst. Daarnaast is tien procent van de actieve bevolking in België anno 2020 nog niet overtuigd van het nut van digitalisering en heeft een vijfde het er zelfs mentaal moeilijk mee.

Maaltijdcheque: goed voor werknemer of handelaar?

De helft van de Belgen wacht op de ontvangst van zijn maaltijdcheques vooraleer hij inkopen doet. Een op drie zegt bovendien voeding van een betere kwaliteit te kunnen kopen dankzij maaltijdcheques. Zouden ze dat ook doen met een hoger loon in de plaats? Misschien. Zeker is wel dat maaltijdcheques goed zijn voor de lokale handel. Ze kunnen immers niet te gelde gemaakt worden in het buitenland.

Flexwerk niet ongezonder dan vast contract

Personen die betaald werk hebben, zijn over het algemeen gezonder dan mensen zonder werk. Ook flexibel werken, met de daarbij horende onzekerheden, leidt niet tot meer gezondheidsklachten dan vast werk. Dat is de conclusie van een langlopend onderzoek van het Nederlandse Centraal Bureau voor de Statistiek.

Ons feilbare denken

Neen, 'Ons Feilbare Denken' van Daniel Kahneman (oorspronkelijke titel: 'Thinking Fast and Slow’) is geen managementboek. Toch kan het werk een meerwaarde betekenen voor managers en HR-verantwoordelijken. “Zelfs na al die jaren is dat zo”, vindt professor Cognitieve Psychologie Wouter Duyck (UGent).

“HR-technologie weerspiegelt de vooroordelen van de makers”

Talent vinden en behouden zijn voor HR- en juridische professionals de grootste bekommernis. Daarbij verwachten ze veel van technologie om het rekruteringsproces te optimaliseren en efficiënter te maken, al maken ze zich ook zorgen over de eerlijkheid van deze technologie.

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen