< Terug naar overzicht

300.000 bezoekers voor Dag van de Zorg

De organisatie van de Dag van de Zorg schat dat de 227 deelnemende zorginstellingen op 18 maart ongeveer 300.000 bezoekers over de vloer kregen. "Een groot succes", zegt Filip Decruynaere, voorzitter van de organiserende vzw.

"We moeten alle gegevens nog verzamelen, maar voorzichtige schattingen doen ons besluiten dat er ongeveer 300.000 mensen een kijkje gingen nemen in de deelnemende ziekenhuizen, woonzorgcentra en andere voorzieningen", zegt Decruynaere. "Het is ongeveer wat we hadden verwacht, dus mogen we zeker van een succes spreken. Uiteraard kregen de ziekenhuizen meer bezoekers dan de woonzorgcentra, maar ook dat was ingecalculeerd."

Volgens Decruynaere waren de instellingen heel tevreden over de kwaliteit van de bezoekers: "Als ze bij andere gelegenheden meedoen met een opendeurdag van hun gemeente of van de bedrijven uit de buurt, heeft het publiek een bredere interesse. Nu waren de bezoekers specifiek geïnteresseerd in de zorg, waardoor de vragen gerichter waren."

Het doel om nieuwe arbeidskrachten naar de zorginstellingen te lokken, is volgens de organisatie geslaagd. "De stands van de personeelsdiensten hebben meer dan hun werk gehad", weet Decruynaere. "Hier en daar werden zelfs arbeidscontracten getekend. We mogen over de hele lijn dus spreken van een geslaagd evenement."

Bron: Het Laatste Nieuws

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen